Yeşim Kozanlı Mimarlık, Radisson BLU Hotel Kaş projesi ile aldığı iF Design Award’ın ardından, yine aynı projeyle Architizer A+Awards’ta da “Hotels and Resorts” kategorisinde “Special Mention” ödülüne layık görüldü.
25 seneyi aşkın deneyimi ile akredite olduğu uluslararası otel zincirleri ve için dünyanın çok farklı destinasyonlarında konaklama projeleri üreten Yeşim Kozanlı Mimarlık, Radisson BLU Hotel Kaş projesiyle Architizer A+Awards’ta “Hotels and Resorts” kategorisinde “Special Mention” ödülü almaya hak kazandı.
Architizer A+Awards jürisi, bu sene 70’in üzerinde ülkeden yapılan başvuruların değerlendirilmesinde finalistlerin ve kazananların haricinde, dikkate değer başarı sergileyen bazı başvuruları “Özel Mansiyon” ödülüne layık gördü. Yeşim Kozanlı Mimarlık’ın mimari ve iç mimari tasarımını üstlendiği Radisson BLU Hotel Kaş, jürinin “Special Mention” ödülüne takdim ettiği projelerden biri olma başarısını gösterdi.
Dünyanın En Prestijli Mimarlık Ödüllerinde Üst Üste Elde Edilen Başarı…
Architizer A+Awards, İç Mimar Yeşim Kozanlı liderliğindeki Yeşim Kozanlı Mimarlık’ın son dönemde Radisson BLU Hotel Kaş projesiyle elde ettiği başarıların ilki değil. Yeşim Kozanlı, 29 Nisan Pazartesi günü Berlin’deki Friedrichstadt-Palast’ta, 42 farklı ülkeden gelen yaklaşık 2000 davetlinin katılımıyla gerçekleşen iF Design Award Gala töreninde, yine Radisson BLU Hotel Kaş projesiyle “Hospitality Interiors” kategorisinde layık görüldüğü iF Design Award ödülünü teslim aldı.
1953 yılından bu yana dünyanın en iyi tasarım, mimarlık ve iç mimarlık ürünlerini onurlandıran Almanya merkezli prestijli tasarım ödülü iF Design Award’ın 2024 edisyonunda 72 ülkeden katılım yapan 10.800 ürün ve proje değerlendirilmişti.
Kaş’ın Ruhuyla Bütünleşen Radisson BLU Hotel Kaş
Antalya’nın batısında, doğal güzellikleri ve tarihi mirasıyla bilinen Kaş ilçesinde hayata geçirilen Radisson BLU Hotel Kaş projesi, tasarım ilhamını bölgenin topografik yapısından ve kültürel bağlamından alıyor. Geleneksel yapılarda kullanılan doğal taş cepheler, alaturka kiremitler, el yapımı özel seramiklerle kaplı yüzeyler ve ahşap doğramalar gibi yapısal öğeler modern ve fonksiyonel şekilde projeye aktarıldı. Duvarlar, nesiller boyu aktarılan bilgiyle hayat bulan geleneksel “köy sıvası” tekniği ile kaplandı. Bu sıva, estetik açıdan sadece Kaş’ın özünü yansıtmakla kalmıyor, aynı zamanda doğal bir yalıtım da sağlıyor. Toprak tonları, bu doğallığı destekleyerek odalara sıcaklık katarken bu tonların modern bir tasarımla harmanlanması, sakin bir atmosfer yaratıyor. Açık ve kapalı mekanlar arasında kolay geçiş sağlayan cam cepheler ve sürgülü paneller, doğanın huzurlu ritminin iç mekanlara taşınmasını sağlıyor. Radisson BLU Hotel Kaş sürdürülebilirlik ilkesiyle hareket ediyor: Kaş’ın doğal güzelliklerini korumak ve çevreye minimum zarar vermek için atık yönetimi, enerji tasarrufu ve su koruma uygulamalarını da benimsiyor.
Bulunduğu bölgeye saygılı bir mimari çizgiye sahip olan Radisson BLU Hotel Kaş sadece bir otel değil, aynı zamanda Kaş’ın ruhunun, tarihinin ve doğasının hissedilebileceği ve yaşanabileceği bir deneyim alanı olarak planlandı. Misafirlerine Kaş’ın benzersiz güzelliklerini keşfetmenin ötesinde, kentin hikayesine dokunmayı ve onunla bir bütün olmayı vadeden otelin tasarımı, “yeniyim ama buralıyım” fikrini her alanda misafirlerine hissettirecek şekilde, Kaş’ın tarihine, kültürüne ve doğal zenginliklerine saygı gösteren bir anlayışla ele alındı.
Proje Bilgi Formu
Bu projeyle ilgili daha fazla bilgi almak ister misiniz?
Formu doldurun, mesajınızı proje sahibine iletelim.