Yeni projeler İstanbul trafiğini rahatlattı

Açıklama İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nden geldi. Belediye köprülerde trafiğinin nasal rahatladığını rakamlarla anlattı. Açıklamada “Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nün açılmasıyla Fatih Sultan Mehmet Köprüsü trafiğinde yüzde 80, Avrasya Tüneli’nin açılmasıyla 15 Temmuz Şehitler Köprüsü trafiğinde de yüzde 30 rahatlama gözlemlendi” bilgisi paylaşıldı. 
TRAFİK YOĞUNLUK İNDEKSİ

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nün açılmasıyla Fatih Sultan Mehmet Köprüsü trafiğinde yüzde 80, Avrasya Tüneli’nin açılmasıyla da 15 Temmuz Şehitler Köprüsü trafiğinde yüzde 30 rahatlama olduğunu bildirdi. İstanbul Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanlığı mühendisleri tarafından geliştirilen, “Trafik Yoğunluk İndeksi” modeli kullanılarak yapılan araştırmayla Yavuz Sultan Selim Köprüsü ile Avrasya Tüneli’nin kıtalar arası geçiş trafiği üzerindeki etkisi araştırıldı.

TEM’DE DE RAHATLAMA YAŞANDI

Araştırma kapsamında, 2016 yılı Ocak-Ekim ayları arasındaki Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nün açılışından önceki ve sonraki seyahat süreleri incelendi. Fatih Sultan Mehmet Köprüsü Avrupa-Anadolu seyahat süresinde yüzde 42, Anadolu-Avrupa yönünde ise yüzde 28’e varan oranlarda kısalma olduğu tespit edildi.  Avrasya Tüneli’nin açılışından önceki 2016 yılı Ekim-Aralık ayları arasındaki ortalama hızların da incelendiği araştırmaya göre, Avrasya Tüneli ve revize edilen sahil yolu, köprü geçişleri ile D-100 ve TEM güzergahlarındaki trafikte hissedilir rahatlama sağladı.

FSM’DE YÜZDE 80 ORANINDA RAHATLAMA VAR

Araştırmada, şu bulgulara yer verildi: “Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nün açılmasıyla birlikte Fatih Sultan Mehmet Köprüsü (FSM) trafiğinde yüzde 80 oranında rahatlama gözlemlenirken, Avrasya Tüneli’nin açılmasıyla birlikte 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nün trafiğinde yüzde 30 oranında rahatlama gözlemlendi. Avrasya Tüneli açıldıktan sonra 15 Temmuz Şehitler Köprüsü Anadolu-Avrupa yönünde (akşam zirve saatte) ortalama hızlarda yüzde 30’a varan oranlarda artış ve seyahat süresinde yüzde 23’e varan oranlarda kısalma, Avrupa-Anadolu yönünde ortalama hızlarda yüzde 17’ye varan artış ve seyahat süresinde yüzde 13’e varan kısalma olduğu gözlemlendi.”

Proje Bilgi Formu

Bu projeyle ilgili daha fazla bilgi almak ister misiniz?
Formu doldurun, mesajınızı proje sahibine iletelim.

    Önceki yazıMeyve ve sebze ömrü uzatıyor
    Sonraki yazı2 bin Suriyeli’ye Türk vatandaşlığı
    Yıldıray Gökkaya
    1975 İzmit doğumlu, 1996 İstanbul Üniversitesi mezunu, emlakrotasi.com.tr'nin kurucusu ve yayın yönetmeni. YeniBirlik Gazetesi Ekonomi ve Emlak Editörü.

    YORUM YAZIN

    Lütfen yorumunuzu yazın.
    Buraya adınızı yazın