Yazlıkçılar dikkat!

İlkbahar’ın gelişiyle birlikte yaz için hazırlıklar başladı. Yazlıklar da bu hazırlık içerisindeki yerini aldı ve daha konforlu şartlara ulaşmak için yapılacak tadilatlar gözden geçiriliyor. Kış aylarında boş kalan yazlık evler, yeterince korunaklı elden geçirilirse her sezonda yeni bir bakım daha yapılması da gerekmeyecek. Yazlık evlerin daha planlı inşa edilmesi ve daha iyi korunması için ilk sırada yer alan işlem ise yalıtım… İzocam, yalıtım ile yazlık evlerin ömrünün uzatılabileceği ve iç ortam serinliğinin uzun süre korunabileceği konusunda ev sahiplerini uyarıyor.
 
Yazlık binalarda ya da sıcak iklim bölgelerindeki binalarda yapılan yalıtım uygulamaları ile tüketilen enerjiden tasarruf edilirken yapı kabuğunu oluşturan cepheler ve çatı yüzeyleri dış atmosferik şartlarının olumsuz etkilerinden korunuyor ve binaların daha uzun ömürlü olması sağlanıyor. Uzun süre boş kalan yazlıklarda, iç ve dış ortam sıcaklık farklılığı nedeniyle  rutubet gerçekleşir. Rutubet de; nem, küf, mantar gibi anti hijyenik oluşumları beraberinde getiriyor. Yazlıklarda oluşabilecek bu ısı köprülerinin hijyen ve iç ortam  konforu için mutlaka engellenmesi gerekiyor. Yalıtım uygulanması halinde bu ısı köprüleri ortadan kalkıyor, rutubet ve yoğuşma nedeniyle tavan ve duvarlarda oluşabilecek nem, küf mantar da önlenebiliyor.
 
Daha kalın yalıtım malzemesi,  tasarrufun orantılı bir şekilde artırılmasını sağlıyor

Diğer yandan ülkemizde ısı yalıtımı denildiğinde, soğuğa karşı alınması gereken önlemler değerlendiriliyor, sıcak iklimli bölgelerde ısı yalıtımı gereksiz görülüyor ya da yeterince önem verilmiyor. Oysa gerçekte durumun tam tersi olduğunu söylemek mümkün. Bunaltıcı sıcaklarda soğutma işlemi ısıtma işleminden daha masraflı oluyor. Yalıtımsız ya da yeterli kalınlıkta yalıtımı bulunmayan yazlık evlerde sürekli çalışan klimalar hem yüksek enerji tüketimine hem de elektrik faturalarının artmasına neden oluyor. Daha kalın yalıtım malzemesi kullanımı, sistemdeki diğer maliyetleri yükseltmeden, tasarrufun orantılı bir şekilde artırılmasını sağlıyor.

Sadece belirli bir dönem kullanılan yazlıkların yalıtıma daha çok ihtiyaç duyduğunu belirten İzocam Satış ve Pazarlamadan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Fatih Öktem; “Kış boyunca terk edilmiş halde kalan yazlıklar, kışın olumsuzluklarından ve geniş sıcaklık aralığında değişim gösteren dış ortam koşullarından daha fazla etkileniyor. Yağan yağmurlar çatılarda akma yapabiliyor, bazı duvarlar suyu içeri çekebiliyor ve evler uzun süre bu şekilde kalabiliyor. Bu gibi durumlar ise tamir ve bakım masraflarının artırmanın yanı sıra evlerde giderilmesi güç hasara da sebebiyet veriyor. Yaşanılan olumsuz durumlara karşı en iyi çözüm ise TS-825 Binalarda Isı Yalıtım Kuralları Standardı kapsamında tüm dış duvarların çepeçevre İzocam Manto Dış Cephe Yalıtım Sistemleri ile yalıtılması, çatıların ise eğimli çatılarda çatı arası kullanılan ve kullanılmayan duruma göre İzocam Camyünü Çatı Şiltesi ya da İzocam Mertek Arası Şiltesi ile yalıtılması, düz teras çatılarda ise İzocam Foamboard ısı yalıtım levhasının (XPS) su yalıtımı ile birlikte bir sistem içerisinde doğru bir şekilde kullanılması olacaktır. Yalıtım, yapı elemanlarının geniş sıcaklık aralığında çalışmasını ve dolayısıyla ısıl gerilmelerle oluşabilecek hasarları da önlemiş olacaktır” diye konuştu.
 
 

Proje Bilgi Formu

Bu projeyle ilgili daha fazla bilgi almak ister misiniz?
Formu doldurun, mesajınızı proje sahibine iletelim.

    Önceki yazıGayrimenkul Sertifikası’na Vakıf Yatırım desteği
    Sonraki yazıEnda Konakları’nda lansman öncesi fırsat
    Yıldıray Gökkaya
    1975 İzmit doğumlu, 1996 İstanbul Üniversitesi mezunu, emlakrotasi.com.tr'nin kurucusu ve yayın yönetmeni. YeniBirlik Gazetesi Ekonomi ve Emlak Editörü.

    YORUM YAZIN

    Lütfen yorumunuzu yazın.
    Buraya adınızı yazın