Fuar’da bu yıl ilk kez bir ülke yerine Afrika’dan Kenya, Nijerya ve Mozambik birlikte “Konuk Bölge” olarak ağırlanıyor. Proje kapsamında fuar sırasında düzenlenecek olan “Türkiye – Afrika İnşaat Forumu”nun ardından, bu üç ülke ve kıtanın önemli pazarlarından gelecek satınalma heyetleri fuar katılımcılarıyla “İkili İş Görüşmeleri Toplantısı”nda bir araya gelecek.
“Hedef Pazar: İran”
Türk yapı sektörünü bu yıl farklı etkinlikleriyle buluşturacak fuarın yeniliklerinden biri de “Hedef Ülke Projesi”. Gerçekleştirdiği etkinliklerle sektörden büyük ilgi gören “İş Geliştirme Platformu”nun bu yıl ilk kez düzenleyeceği “Hedef Pazar Projesi”nde Türk yapı sektörünün gözde pazarlarından biri olan İran’ı ağırlıyor. Odağına İran’ı alan etkinlik Kalekim’in destekleriyle gerçekleştirilecek. Proje kapsamında düzenlenecek “İran – Türkiye İnşaat Forumu ve İkili İş Görüşmeleri Toplantısı”nda, hedef pazar İran’daki iş fırsatları Türk yapı sektörü profesyonelleriyle paylaşılacak ve ülkeden gelen satınalma heyetleriyle Türk inşaat malzemesi üreticileri bir araya getirilecek.
Yapı Fuarı – Turkeybuild İstanbul, düzenlenen etkinliklerin yanı sıra yapı malzemesi sektörünün en yeni malzemeleri, teknolojileri ve hizmetlerinin sergilendiği en büyük ticari platform olarak sektörün iş hacmine katkıda bulunmayı sürdürüyor. Katılımcı ve ziyaretçi sayısıyla Türkiye ve Bölgesinin en büyük yapı zirvesi olan fuar, ayrıcalıklı ve uluslararası bir konuma sahip.
YEM Fuarcılık tarafından düzenlenen, dünyanın beş büyük yapı fuarından biri olan, Türkiye’nin de içinde bulunduğu Balkanlar, BDT ülkeleri, Orta Doğu ve Kuzey Afrika’yı kapsayan bölgenin en büyük yapı malzemeleri fuarı Yapı Fuarı – Turkeybuild İstanbul, 39 yıldır yapı dünyasının uluslararası buluşma noktası olmayı sürdürüyor. Bu yıl 10-14 Mayıs’ta Tüyap Fuar ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilecek Fuar kapsamındaki “İş Geliştirme Platformu” etkinlikleriyle 39. Yapı Fuarı – Turkeybuild İstanbul, sektöre yeni pazarlar kazandırma konularında fayda yaratarak ülke ekonomisine katkı sağlayacak. Fuar süresince düzenlenecek olan “Mimarlık ve Mimarlık Kültürü Etkinlikleri” ise mimarlık alanında bilgi akışı sağlayacak.
“Fuar, etkinlikleriyle sektöre yeni pazarlar yaratan ve bilgi akışı sağlayan en büyük platform”
ITE Turkey ve YEM Fuarcılık Genel Müdürü Burcu Başer, Türkiye’nin yapı alanındaki ilk ihtisas fuarı olan Yapı Fuarı – Turkeybuild İstanbul’un sektördeki yatırımcıların, sanayicilerin, profesyonellerin ve en yeni ürün, teknoloji ve malzemelerin bir araya geldiği, sinerji yaratan en büyük ve en verimli organizasyon olduğunu söyledi. YEM Fuarcılık’ın değişmez hedefinin yapı sektörü için yeni pazarlar yaratılmasına ve iş hacminin artırılmasına katkıda bulunmak olduğunu belirten Burcu Başer, çalışmalarını da her geçen yıl bu yönde geliştirdiklerini belirtti. Başer, etkinlikleriyle sektöre yeni pazarlar yaratan ve bilgi akışı sağlayan en büyük platform olduğuna vurgu yaparak sözlerine şöyle devam etti:
“YEM Fuarcılık olarak Yapı Fuarı – Turkeybuild İstanbul’un bu yıl 39’uncusunu gerçekleştiriyor olmanın büyük heyecanı içerisindeyiz. 1978’den bu yana binlerce katılımcının binlerce ürün hizmet ve teknolojisini, yerli ve yabancı 180.000 ziyaretçiyle bir araya getirdiğimiz Yapı Fuarları – Turkeybuild ile yapı malzemeleri ticaretine yurtiçi ve yurtdışında ivme kazandırıyoruz. Fuarlarımızla iş hacmine destek verdiğimiz yapı malzemeleri sektörü, ihracata dönük yüzüyle kendisini kanıtlamış bir sektör. Ülke ekonomisi için bu denli önem taşıyan yapı sektörüne sağladığımız katkıyı günden güne artırmak YEM Fuarcılık’ın öncelikli görevleri arasında yer alıyor. Bu bağlamda, bu yıl “İş Geliştirme Platformu Etkinlikleri”nin içeriğini zenginleştirerek sektöre yarattığımız faydayı artırmayı hedefledik. 5 yıldır başarıyla sürdürdüğümüz “Konuk Ülke Projesi”ni bu yıl “Konuk Bölge Afrika Projesi” başlığı altında gerçekleştiriyoruz. Proje kapsamında bu yıl, İnşaat sektöründeki hızlı büyümeleri, kıta içerisindeki coğrafi konumları ve Türk yapı sektörünün gelişimine sunduğu iş fırsatlarıyla dikkat çeken Kenya, Nijerya ve Mozambik ülkelerini ağırlıyoruz. Ayrıca “İş Geliştirme Platformu Etkinlikleri”ne bu yıl ilk defa “Hedef Pazar Projesi”ni de dahil ettik. Bu projede ambargonun kalkmasıyla fırsatlar ülkesi haline gelen İran pazarını Türk yapı sektörü için barındırdığı fırsatlar çerçevesinde değerlendireceğiz. Proje kapsamında Kalekim destekleriyle gerçekleştirilecek “İran – Türkiye İnşaat Forumu ve İkili İş Görüşmeleri Toplantısı”nı düzenleyeceğiz.”
“Fuar Etkinliklerinde Yenilikler”
Bu yıl fuar etkinlik takvimine birçok yeni etkinlik eklediklerinin altını çizen YEM Fuarcılık Genel Müdürü Burcu Başer, fuar kapsamında her yıl düzenlenen “İş Geliştirme Platformu Etkinlikleri”ne ek olarak bu yıl “Mimarlık ve Mimarlık Kültürü Etkinlikleri”yle de sektöre bilgi akışı sağlamanın heyecanını taşıdıklarını belirtti. Başer, “Bu sene “Mimarlık ve Mimarlık Kültürü Etkinlikleri” başlığı altında iki etkinlik düzenliyoruz. Bunlardan ilki; Türkiye’ye ilk kez gelecek olan, “Asya’nın yükselen yıldız tasarımcısı” olarak nitelenen dünyaca ünlü, RIBA ödüllü Mimar Chris Bosse’nin, “Geleceğin Şehri: Kentsel Çevrede İnsan, Teknoloji ve Doğanın Sinerjisi” başlıklı bir konferansı. İkincisi ise; “Mimarlıkta Kariyer” etkinliği olacak. Mimarlık Fakültesi’nden mezun olup yapı sektörünün farklı alanlarında uzmanlaşmış, üst düzey yönetici altı ismin konuşmacı olarak yer alacağı etkinlikte, mimarlık öğrencilerinin mezun olduktan sonra değerlendirebilecekleri kariyer olanakları hakkında bilgi akışı sağlanacak. Bunların yanı sıra sektör STK’larına ve yeniliklerini profesyonellerle paylaşmak isteyen firmalar için “Serbest Kürsü” niteliğinde bir “Seminer Alanı” oluşturduk. Fuar alanı içinde, standların arasında yer alacak olan “Seminer Alanı”nda fuar süresince malzeme alanındaki yenilikler, teknolojiler, inovasyon ve sürdürülebilirlik konularında etkinlikler düzenlenecek”
Yurtdışı Alım Heyetleri İkili İş Görüşmelerinde 40 ülkeden satınalma heyeti geliyor…
Fuarın İş Geliştirme Platformu etkinliklerinden biri olan ve T.C. Ekonomi Bakanlığı koordinatörlüğünde Orta Anadolu İhracatçı Birlikleri (OAİB) ile birlikte organize edilen “Yurtdışı Alım Heyetleri İkili Görüşmeleri” bu yıl 40 ülkenin katılımıyla gerçekleştirilecek ve firma yetkilileri Türk yapı sektörü malzeme üreticileriyle karşılıklı iş görüşmelerinde bir araya getirilecek. Katılımcı ülkeler şunlar: Almanya, Avusturya, Azerbaycan, Bangladeş, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), Brezilya, Bulgaristan, Cezayir, Fas, Gürcistan, Irak, İngiltere, İran, İspanya, İsviçre, İtalya, Kanada, Kazakistan, Kenya, Kırgızistan, Kosova, Lübnan, Makedonya, Malezya, Mısır, Özbekistan, Polonya, Romanya, Sırbistan, Sudan, Suudi Arabistan, Tanzanya, Tunus, Türkmenistan, Ukrayna, Ürdün, Venezuela, Vietnam, Yunanistan ve Zambiya.
Proje Bilgi Formu
Bu projeyle ilgili daha fazla bilgi almak ister misiniz?
Formu doldurun, mesajınızı proje sahibine iletelim.