Tezmaksan KOBİ’lere özel otomasyon çözümleri ile rekabet becerisi kazandırıyor

Türkiye’de istihdamın yüzde 72’sini, üretimin yüzde 50’sini ve ihracatın yüzde32’sini gerçekleştiren KOBİ’lerin, dijitalleşme ve otomasyon sürecinde özel çözümlere ihtiyaç duyduğunu belirten Tezmaksan Grup CEO Hakan Aydoğdu, KOBİ’ler için adet az, çeşit çok üretim modeline uygun otomasyon çözümlerinin geliştirilmesinin gerektiğini vurguladı. Aydoğdu, CubeBOX ve Kapasitematik gibi yenilikçi ürünlerin KOBİ’lere sadece üretim verimliliği değil, aynı zamanda Endüstri 4.0’a hızlı ve sorunsuz bir geçiş imkanı sunduğunu vurguladı.

KOBİ’lerin dijital dönüşümü için yerli ve milli çözümler sunan Tezmaksan, talaşlı imalat sanayisindeki öncü rolüyle dikkat çekiyor. TezmaksanGrup CEO’su Hakan Aydoğdu, Türkiye’de istihdamın yüzde 72’sini, üretimin yüzde 50’sini ve ihracatın yüzde 32’sini gerçekleştiren KOBİ’lerin, dijitalleşme ve otomasyon sürecinde özel çözümlere ihtiyaç duyduğunu vurguladı. Takım tezgahları sektöründe satış, servis, robotlu otomasyon, kiralama, e-ticaret konularında Türkiye’nin en büyük ve Avrupa’nın ilk iki şirketinden biri olduklarını belirten Aydoğdu, “KOBİ’ler için adet az, çeşit çok üretim modeline uygun otomasyon çözümleri geliştirdik. CubeBOX ve Kapasitematik gibi ürünlerimizle, küçük ölçekli üretim yapan firmaların da otomasyona geçişini kolaylaştırıyoruz. Tüm CNC tezgahlara uyumlu CubeBOX, 24 saat operatörsüz ve hatasız çalışma imkanı sunarak, özellikle gece vardiyalarında yüzde 50 verimlilik artışı sağlıyor. Kapasitematik ise makineleri ve operatörleri 7/24 izleyerek, işletme verimliliğini artırıyor ve Endüstri 4.0’a geçişte öncü rol oynuyor” dedi.

“Gelenekselden dijitale geçiş gençlerin tercihlerini değiştirdi”
Yeni neslin geleneksel işlerde çalışmak istemediğine dikkat çeken Aydoğdu, “Gençler artık fiziksel güce dayalı işlerde çalışmak yerine, zihinsel becerilerini kullanabilecekleri teknoloji odaklı rolleri tercih ediyor. CNC operatörü veya kaynakçı bulmakta zorlanıyoruz, ancak robotlu otomasyon sistemlerine ilgi çok yüksek. Yeni nesil, bu sistemleri programlamak ve yönetmek istiyor. Bu nedenle, otomasyon artık bir tercih değil, kişi ve kurumlar için bir mecburiyet haline geldi” şeklinde konuştu.

“Endüstri 4.0 Uyumlu Sivas Fabrikamızla 100 Milyon Euro Ciro hedefliyoruz”
Tezmaksan’ın Sivas’ta kurduğu yeni nesil üretim merkezine de değinen Aydoğdu, “Avrupa Yeşil Mutabakatı ve çevresel sürdürülebilirlik prensiplerine uygun olarak inşa edilen fabrikamızda, yalın üretim teknikleri ve endüstriyel robotlarla üretim yapıyoruz. Toplam 15 milyon Euro’luk yatırım ve 37,5 milyon TL’lik inşaat maliyetiyle hayata geçirilen bu tesis, Türkiye’nin otomasyon ve kuantum bilgisayar alanında yetişmiş insan kaynağına da ev sahipliği yapıyor. Sivas’ın lojistik avantajları ve eğitim kadrosu, bu yatırımın başarısını artırıyor. Ayrıca, İpek Yolu’nun yeniden canlanmasıyla birlikte Sivas, Çin’den Avrupa’ya uzanan lojistik ağın önemli bir merkezi haline geldi” ifadelerini kullandı.

Tezmaksan Akademi geleceğin profesyonellerini yetiştirmeye devam ediyor
2015 yılından bu yana 62 ilde meslek lisesi öğrencilerine, öğretmenlere ve üniversite öğrencilerine ücretsiz eğitimler sunan Tezmaksan Akademi’nin dijital dönüşüm ve otomasyon alanındaki öncü rolünün altını çizen Aydoğdu, sektörel eğitimin önemini şu sözlerle dile getirdi: “350 bin öğrencinin hayatına dokunduk. Meslek liselerinde CNC eğitimleri veriyor, gençlerin bu alanda yetişmesine katkı sağlıyoruz. Eğitim ve seminerlerimiz sayesinde, mezun olan öğrencilerin yüzde 70’i bizimle çalışmak istiyor. Buhem gençlerin geleceği hem de sanayimizin dijital dönüşümü için büyük bir adım.”

“34 ülkeye ihracat yapıyor, yüzde 300 oranında büyüme hedefliyoruz”
Düzenli kapasite artışı ve parkurda.com gibi global platformlarla Türk sanayisinin geleceğine yön verdiklerini ifade eden Hakan Aydoğdu, mekanik otomasyonun yerini yapay zeka ve büyük veriye dayalı sistemlerin alacağını belirterek Tezmaksan’ın küresel büyüme hedeflerine ilişkin “KOBİ’lerin adaptasyonunu kolaylaştıracak otomasyon ve dijitalleşme artık bir tercih değil, mecburiyet. Geleceğin sanayisi, yapay zeka ve IoT tabanlı sistemler üzerine kurulacak. 2026 itibasıyla geçmeyi planladığımız 5G teknolojisiyle birlikte, üretim hatlarında insan hatasını minimize eden, tamamen otomatik sistemler yaygınlaşacak” şeklinde konuştu.

Proje Bilgi Formu

Bu projeyle ilgili daha fazla bilgi almak ister misiniz?
Formu doldurun, mesajınızı proje sahibine iletelim.

    Önceki yazıWhite Bridge Global, Asya ve Afrika’daki gayrimenkul yatırımlarında Ege Yapı’yı seçti
    Sonraki yazıÜSKÜDAR’DA “GELECEĞİ İNŞA EDİYORUZ” PANELİ GERÇEKLEŞTİ