Tapu işlemleri yeni hizmet binalarıyla daha da kolaylaşacak

 

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı modern bir ortamda daha hızlı hizmet vermek için tapu müdürlüklerinin hizmet binalarını yenilemeye devam ediyor. Daha önce istanbul’da gerçekleştirilen yenileme çalışmalarından sonra Gebze Tapu Müdürlüğü binasının yenileme işlemleri de tamamlandı.

Gebze Tapu Müdürlüğü’nün açılışı 8 Mart 2013 Cuma günü Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar’ın katılımıyla gerçekleşti. Açılışta konuşan Erdoğan Bayraktar “Vatandaşlarımızın iş ve işlemlerini modern hizmet binaları ile kolaylaştırmak ve herhangi bir ihmal ve suistimale yol açabilecek uygulamalardan uzak durmak için tapu müdürlüklerini de yenilemeye başladık” dedi.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Gebze Tapu Müdürlüğü binasının açılışı sonrasında, Türkiye’de bir ilk olan Atıksu Scada Sistemi açılışını gerçekleştirmek için Kocaeli’ye geçti. Gelişmiş ülkelerde yaygın olarak kullanılan Atıksu Scada tesisi açılışının ardından ise Bakan Bayraktar Kocaeli kentsel dönüşüm alanlarında saha incelemesinde bulundu.

8 Mart 2013 Cuma günü Kocaeli ve Gebze’de açılışlara katılan ve yerel yönetimlerle bir dizi temaslarda bulunan Erdoğan Bayraktar, Gebze Tapu Müdürlüğü açılışında önemli açıklamalarda bulundu. 2012 yılında Türkiye’de toplam 6 milyon 190 bin 454 adet tapu işlemi gerçekleştirilerek hazineye 4 milyar 637 milyon 488 bin 907 TL para aktarımı yapıldı. Böylece bütçeden ayrılan paranın 7 katı harç geliri elde edildiğini kaydeden Erdoğan Bayraktar, Tapu ve Kadastro Bilgi Sistemi projesinin yanında hizmet binalarının da belli bir standarda kavuşturularak vatandaşlara daha iyi hizmet vermeyi amaçladıklarını söyledi.
Atıksu Scada Sistemi Türkiye’de ilk kez Kocaeli’nde  Yaşlı ve engelli vatandaşlarımız için yeni binada müdürlük zemin katta Gebze Tapu Müdürlüğü binasında yaşlı ve engelli vatandaşlarımızın daha kolay ve daha iyi hizmet alabilmeleri için müdürlüğü zemin kata aldıklarını belirten Erdoğan Bayraktar; “Tapu Kadastro Genel Müdürlüğümüze ait yeni binamızda; 800 m2 alanda hizmet vereceğiz. Çalışma ortamımız çok iyi, geniş ve rahat. Otopark sorunumuz yok. Binanın geniş ve ferah olması nedeniyle Önbaşvuru, Numaratör ve Halkla İlişkiler bölümleri oluşturuldu” dedi. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığı işbirliği ile kurulan Atıksu Scada Sistemi tesisinin açılışına da katılan Bakan Bayraktar; “İçme suyu ile ilgili Scada Sistemi ilimizde zaten vardı. Fakat bugün hizmete açacağımız atıksu sistemi bir ilk olma özelliği taşıyor. Kocaeli ilindeki atıksu, yağmur suyu terfi merkezleri, arıtma tesisi ve sanayi tesislerinin ana kolektörlere bağlantı noktalarının izlenmesi ve Scada merkezinden kontrol edilmesi gayesiyle, Türkiye’de ilk defa Atıksu Scada Sistemi geliştirildi” dedi. Erdoğan Bayraktar, proje kapsamında kurulan 42 terfi merkezi, 16 atıksu arıtma tesisi, 25 sanayi ana kollektör bağlantı noktası ve 33 ana kollektör hatlarının, Scada merkezinden izlenerek, kumanda edilebileceğini de sözlerine ekledi. Üretimin her aşamasını anında takip ve müdahalenin merkezi bir noktadan yapılması ihtiyacının doğurduğu Scada sisteminin otomotivden kimya endüstrisine, iletim ve dağıtım sistemlerinden su toplama, arıtma ve dağıtım tesislerine kadar pek çok alanda kullanıldığından da bahseden Bakan Bayraktar; “Gelişmiş ülkelerde oldukça yaygın olan bu sistemleri ülkemizde de kullanmak, daha yaşanabilir bir çevre oluşturmaya çalışan Çevre ve Şehircilik Bakanlığımızın hedeflerindendir” dedi.

Ülke ekonomisine yıllık 1 milyar lira katkı Atıksu Scada Sistemi tesisinin açılışında Çevre ve Şehircilik bakanlığı olarak bugüne kadar gerçekleştirdikleri faaliyetlerden söz eden Bakan Erdoğan Bayraktar, 956’ya ulaşan geri kazanım tesisleriyle ülke ekonomisine yıllık 1 milyar lira katma değer sağlandığını dile getirdi. Yerel yönetimlere ait Atıksu arıtma tesislerinin enerji giderlerinin yüzde 50’sinin Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın karşıladığını ve 2012 yılı için yaklaşık 27 milyon lira ödediklerinin altını çizen Erdoğan Bayraktar, 2002 yılında 145 atıksu arıtma tesisi ile 3 bin 227 belediyeden 248'ine hizmet verilmekte iken, 2012 yılında 428 atıksu arıtma tesisi ile 2 bin 950 belediyeden 550'sine hizmet verdiklerini belirtti.

Kentsel dönüşüm artık bir zorunluluk… Kocaeli gezisi sırasında yerel yönetimleri de ziyaret ederek temaslarda bulunan Erdoğan Bayraktar, Kocaeli’ndeki dönüşüm alanlarında saha incelemesinde bulundu. 1999’da yaşanan depremde Kocaeli’nin büyük yara aldığını ve on binlerce kişinin hayatını kaybettiğini hatırlatan Erdoğan Bayraktar, Türkiye’de deprem doğuran, toplam 24 bin 500 kilometre uzunluğunda canlı fay hattının olduğunu söyledi. Dayanıksız ve sağlam olmayan yapı stoğunun olası bir depremde yine çok ağır yaralar alacağını kaydeden Erdoğan Bayraktar, kentsel dönüşümün artık bir zorunluluk haline geldiğini yineledi.  

Proje Bilgi Formu

Bu projeyle ilgili daha fazla bilgi almak ister misiniz?
Formu doldurun, mesajınızı proje sahibine iletelim.

    Önceki yazıFi Life’ta yıkım başladı!
    Sonraki yazı“‘Esenyurt’ mu, ‘ezen yurt’ mu?!”… Dinçer Bilgener yazdı…
    Yıldıray Gökkaya
    1975 İzmit doğumlu, 1996 İstanbul Üniversitesi mezunu, emlakrotasi.com.tr'nin kurucusu ve yayın yönetmeni. YeniBirlik Gazetesi Ekonomi ve Emlak Editörü.

    YORUM YAZIN

    Lütfen yorumunuzu yazın.
    Buraya adınızı yazın