Hilton’un lüks koleksiyon markası LXR Hotels & Resorts ailesinin Türkiye’deki ilk oteli Susona Bodrum, ödüllü restoranları ve şefleriyle misafirlerine unutulmaz bir gastronomi deneyimi yaşatmaya devam ediyor.
Susona Bodrum, benimsediği kişiye özel lüks tatil deneyimi anlayışını, gastronomi alanında da misafirlerine sunmayı sürdürüyor. Coğrafyamızın zengin çeşitliliğini, menüleri ve kokteylleriyle kutlamaya özen gösteren Susona Bodrum; birbirinden farklı kültürleri birleştirdiği mutfağında Malva Restoran, Ezi Restoran ve Frankie Beach Club’da birbirinden farklı, güncel, doğal ve sürdürebilir menüler sunuyor.
Otelcilik sektöründe 10 yılı aşkın deneyimiyle Susona Bodrum’un tüm mutfaklarından sorumlu Executive Sous Chef’i Kaan Yıldırım, sürdürülebilir yaklaşıma bağlılığı ve en iyi malzemeleri tedarik etme tutkusuyla Ege ve Dünya mutfaklarını harmanlayarak yorumladığı yemekleriyle ön plana çıkıyor. Lokal lezzetlerin zenginliğini mutfağına her daim yansıtma hedefiyle yola çıkan Bodrumlu Şef Kaan Yıldırım, aşçı olan anne ve babasından aldığı mirasla mutfak disiplinini öğrendiğini belirtiyor ve ekliyor: “Yeni şeyler denemekten ve hayatı sorgulamaktan vazgeçersek durağan varlıklara dönüşürüz. Dolayısıyla Susona Bodrum’da sürekli en iyi malzemenin peşinde koşarak, kendimizi sürekli güncelleyerek sürdürülebilir mutfağı ve trendleri takip ediyoruz.”
Susona Bodrum’un imza restoranı Malva, mikro-lokal lezzet anlayışı ile Head Chef Necmi Ağaç’ın tabaklarına getirdiği yepyeni yorumları misafirleriyle buluşturuyor. Malva, çok disiplinli mutfak teknikleri kullanılarak özenle hazırlanmış mikro-yerel ve vegan esintili mutfağıyla Ege Bölgesi’nin lezzetlerini kutluyor. Babaannesinden miras mutfak kültürü sayesinde tabaklarında kullandığı tüm içerikleri, yerel üreticiler ve çiftçilerden tedarik eden Necmi Şef, benimsediği sürdürülebilir gastronomi konseptini Malva’nın mevsime göre yenilenen menüsünde yansıtıyor.
Zengin, organik ve yerel ürünlerle hazırlanmış kahvaltı çeşitlerinin yanı sıra gün boyu sunduğu leziz seçenekleriyle ön plana çıkan Ezi Restoran, misafirlerine turkuaz denizin ve sonsuzluk havuzunun nefes kesen manzarasının tadını çıkarırken unutamayacakları gurme lezzetler sunuyor.
Lezzet, plaj keyfi ve müzik şölenini birlikte sunan Frankie Beach Club ise enfes tatlarını oluşturan menüsüyle göze çarpıyor. Frankie Beach Club, geniş sushi menüsü, lokal lezzetlerle bezenmiş seçenekleri ve zengin şarap & kokteyl menüsüyle dikkat çekiyor. Temmuz ayı itibariyle sezon boyunca salı günleri “Ladies Tuesday” konseptiyle kadınlara özel ikramlar ve eğlence konsepti sunacak Frankie Beach Club, cuma günleri ise “Orange Friday” konseptiyle misafirlerine keyifli anlar yaşatacak.
Şef Kaan Yıldırım yönetiminde özel menü ve içerikleriyle yaz boyunca misafirlerine özel bir gastronomi deneyimi yaşatmaya devam eden Susona Bodrum, LXR Hotels & Resorts; bu sezonun en çok konuşulacakları arasında yer alan “A Taste of Greece at Malva” etkinliğine imza atıyor. Birçok gastronomi ödülüne sahip Hilton Worldwide grubunun Regional Arabian Peninsula Chef’i Yannis Manikis ve Susona Bodrum’un şefleri bir araya gelerek Malva Restoran için Yunan ve Akdeniz esintili çok özel bir menü hazırladılar. Sadece 15-18 Haziran tarihleri arasında servis edilecek “A Taste of Greece at Malva” menüsü; farklı kültürler ve şeflerin çok disiplinli gastronomi anlayışlarını lezzet dolu tabaklarda bir araya getiriyor.
Proje Bilgi Formu
Bu projeyle ilgili daha fazla bilgi almak ister misiniz?
Formu doldurun, mesajınızı proje sahibine iletelim.