Sürdürülebilirlik Adımları Derneği ve Grundfos’un sürdürülebilirlik ve mühendislik arasındaki ilişkiye dikkat çekmek amacıyla yürüttüğü “Sürdürülebilirliğin Sorumlu Mühendisleri” projesiyle genç mühendisler, sürdürülebilir kalkınmanın sağlanmasında çözümün birer parçası olmak için bir araya geliyor.
Proje kapsamında yapılan “Çözümler Atölyesi” çalışmaları Samsun’da devam ediyor. 17 Mayıs Çarşamba günü 14.00-18.00 saatleri arasında Hasan Ali Yücel Gençlik Bilim ve Sanat Merkezi’nde düzenlenecek “Samsun Çözümler Atölyesi”ne, 18 – 30 yaş arası mühendislik ve mimarlık fakültesi öğrencileri veya yeni mezunlar katılabilecek. Genç mühendisler atölyeye katılmak için 16 Mayıs Salı günü saat 17.00’ye kadar kayıt yaptırabilecek. Atölye katılımcılarının sertifikaları, etkinliğin ardından kendilerine e-posta ile iletilecek. “Samsun Çözümler Atölyesi”, Orta Karadeniz Sanayi ve İş Dünyası Federasyonu’nun (ORKASİFED) bölgesel iş birliğiyle düzenlenecek.
Proje 2. yılında 1.000 gence ulaşmayı hedefliyor
Türkiye’de sürdürülebilirlik çalışmalarının yaygınlaştırılması, etkinleştirilmesi ve geliştirilmesini sağlamak amacıyla faaliyet gösteren Sürdürülebilirlik Adımları Derneği (SADE) ve Grundfos’un; Poul Due Jensen Vakfı desteğiyle yürüttüğü Sürdürülebilirliğin Sorumlu Mühendisleri projesi, 2. yılında 1.000 gence ulaşmayı hedefliyor.
Atölyeler; Samsun, Ankara, İzmir, İstanbul, Antalya, Van ve Gaziantep’te gerçekleşecek
Genç mühendislerin çevresel ve sosyal problemler karşısında çözümler üretmelerini sağlamayı amaçlayan proje kapsamında; iklim eylemi, enerji, su, sürdürülebilir şehirler, insana yakışır iş ve toplumsal cinsiyet temalarında atölyeler gerçekleştiriliyor. Samsun, Ankara, İzmir, İstanbul, Antalya, Van ve Gaziantep’te gerçekleşecek atölyelerde katılımcılar; çevrelerinde gördükleri ve yaşadıkları sorunlara çözüm odaklı yaklaşarak ekip halinde çalışma fırsatını bulacak ve sorunlara etkisi yüksek çözümler üretecek.
Genç mühendisler; çözümlere yönelik iyileştirme alanlarını, gelecek trendlerini ve kariyer yolculuklarını atölyelere katılan Grundfos uzmanlarından dinleyecek; uygulanabilir çözümlerin ortaya çıkmasında uzmanların bilgi ve deneyimlerinden faydalanabilecekler.
Proje Bilgi Formu
Bu projeyle ilgili daha fazla bilgi almak ister misiniz?
Formu doldurun, mesajınızı proje sahibine iletelim.