Sistem Alüminyum enerjisinin yüzde 25’ini GES’ten karşılıyor: 2050 yılında sıfır emisyon hedefliyor

default

 

Alüminyum sektörünün öncü şirketi Sistem Alüminyum, çevreye duyarlı yaklaşımıyla da sektöre liderlik ediyor. 2050 yılında sıfır emisyon değerine ulaşmayı hedefleyen firma, Tekirdağ Ergene’deki fabrikasındaki elektrik tüketiminin yüzde 25’ini yenilenebilir kaynak olan 6 MW kurulu kapasiteli çatı GES yatırımlarından karşılıyor. 2024 yılında mevcut 6MW gücündeki GES yatırımına ilave 3MW kapasite artışıyla Toplam kurulu gücünü 9MW çıkarmayı ve elektrik tüketiminin yüzde 37 yenilenebilir kaynaktan karşılamayı hedefliyor.

Yapı, otomotiv, havacılık, denizcilik, beyaz eşya, elektrik ve enerji sektörleri için alüminyum profil tasarlayan ve üreten Sistem Alüminyum, 30. Yılında sürdürülebilirlik projeleriyle dikkat çekiyor.Geçtiğimiz yıl ürün başına atık miktarını da yüzde 25 azaltan Sistem Alüminyum, 2024 yılında sürdürülebilirlik ilkeleri doğrultusunda sıfır atık projelerini devreye alarak israfın önlenmesini, kaynakların daha verimli kullanılmasını hedefliyor. 2022 yılında toplam yatırım bütçesinin yüzde 20’sini GES projelerine ayıran şirket,tükettiği enerjinin yüzde 25’ini bu kaynaktan karşılıyor. Devreye alacağı ek 20 bin metrekarelik kapalı alan yatırımında da 3 megavatlık bir güneş enerjisi santrali kurmayı planlayan Sistem Alüminyum toplamda 9 megavatlık güneş enerjisi tesisine sahip olacak. Başarılı atık yönetim süreci ile de 2022 yılında Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’ndan ‘’Sıfır Atık Belgesi’’ne layık görülen firma, 2020 yılından bu yana ürün başına atık miktarını yüzde 25 oranında azalttı. 2023 yılında ilk Sürdürülebilirlik Raporu’nu yayımlayan Sistem Alüminyum, 2030 yılında karbon ayak izini yüzde 55 azaltmayı ve 2050 yılında isesıfır emisyon değerine ulaşmayı hedefliyor.

‘’Yenilikçi sistemleri hayata geçirmeyi hedefliyoruz’’
Sürdürülebilirlik faaliyetlerinin öncelikli gündemleri olduğuna vurgu yapan Sistem Alüminyum İcra Kurulu Başkanı Ayhan Yerekaban, ‘’Sistem Alüminyum olarak sürdürülebilirlik yaklaşımımız kapsamında; emisyon ve enerji yönetim süreçlerinde gerçekleştirdiğimiz titizçalışmalarla 2030 yılında karbon ayak izimizi yüzde 55 azaltmayı ve 2050 yılında karbon nötr olmayı amaçlıyoruz. Bunu yaparken de çalışan önerilerini, çalışan memnuniyetini ve fırsat eşitliğini ön planda bulundurarak kurumsal yönetimin sağlamasını önemsiyoruz. Sürdürdüğümüz dijital dönüşüm projesinin getirdiği verimli ve sorumluüretim süreciyle, müşterilerimizin ihtiyaçlarına odaklı, özelleştirilmiş yenilikçi sistemleri hayata geçirmeyi hedefliyoruz.’’ diye konuştu.

 

Proje Bilgi Formu

Bu projeyle ilgili daha fazla bilgi almak ister misiniz?
Formu doldurun, mesajınızı proje sahibine iletelim.

    Önceki yazıAZRA GALVANİZ, GÜNEŞ ENERJİSİ SANTRALLERİNE İMZASINIATIYOR
    Sonraki yazıTalebin artmasıyla konut sektörü hareketlendi