Senetli konut satışında nelere dikkat edilmeli!

 Senetler Kanuna Uygun Düzenlenmiyor

Senetlerin kanunlara uygun düzenlenmediğini ileri süren Hatice Kolçak, cazip kampanyalar karşısında araştırma ve sorgulama ihtiyacı duymayan tüketicilerin, ev sahibi olma hayaliyle söz konusu senetleri düşünmeden imzaladıklarını vurguladı.

Kolçak  "Sonrasında ise Tüketici Kanunu'nun Taksitli Satış Yönetmeliği'nin 11. maddesine uygun düzenlenmeyen bu senetler tüketiciyi mağdur edebiliyor." diye konuştu.

"Senetler nama yazılı olmalı"

Yasaya göre bu senetlerin nama, yani alacaklının adına yazılması ve ciro edilemeyecek şekilde düzenlenmesi gerektiğinin altını çizen Kolçak, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Senetli satışlarda borcun tamamı için tek senet yapılamayacağı gibi senetlerin her bir taksit için ayrı ve nama yazılı düzenlemesi gerekiyor. Her bir taksit için ayrı ayrı senet hazırlanması lazım. Ayrıca senetlerin nama yazılı yani alacaklının adının yazılı olması ve arkasında, 'Nama yazılıdır, ciro edilemez' notunun bulunması gerekiyor. Böylece bu senetler 3. kişiler tarafından tahsile verilemeyecek, verilse bile borçlu bu duruma itiraz hakkına sahip olabilecektir. Şayet yüklenici firma inşaatı bitirmez ise tüketici imzalamış olduğu senetten ötürü icraya verildiğinde itiraz edebilecek ve senedi ödemeyecektir."

Proje Bilgi Formu

Bu projeyle ilgili daha fazla bilgi almak ister misiniz?
Formu doldurun, mesajınızı proje sahibine iletelim.

    Önceki yazıBalıkesir ve Bursa gayrimenkulün tahtına oturacak
    Sonraki yazıGaziosmanpaşa’da ikinci dönüşüm projesine başlıyor
    Yıldıray Gökkaya
    1975 İzmit doğumlu, 1996 İstanbul Üniversitesi mezunu, emlakrotasi.com.tr'nin kurucusu ve yayın yönetmeni. YeniBirlik Gazetesi Ekonomi ve Emlak Editörü.

    YORUM YAZIN

    Lütfen yorumunuzu yazın.
    Buraya adınızı yazın