Ankara’da emlak ofisi açarak Elif P, Erdal B. ve Eray Ö. liderliğindeki suç örgütü üyelerinin gayrimenkul satın almak isteyen müşterilerin parasını alıp satış işlemini gerçekleştirmediği, paralarını geri isteyen müşterileri ise emlak ofisinde darp ve tehdit eden 34 şüpheli hakkında rekor ceza istendi.
Mağdurları yaklaşık 3 milyon lira dolandıran ve aralarında Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü personeli ile polis memurunun da bulunduğu örgütün, durumdan şüphelenen bir mağduru öldüresiye dövdükleri ve başına silah dayayarak zorla senet imzalattıkları ortaya çıktı. Örgüt lideri Elif P, Erdal B. ve Eray Ö. hakkında çeşitli suçlardan toplam 736,5 yıl hapis istemiyle dava açıldı.
Ankara’nın Mamak ve Altındağ ilçelerinde bir emlak ofisinden gayrimenkul satın almak veya kiralamak için başvuran 35 mağdur, bu süreçte kaparo ve depozito ücretlerini ödediklerini ancak örgüt üyeleri tarafından tapuda çeşitli hukuki engellerin çıktığı bahanesiyle tekrar para ödemek durumunda kaldıklarını, gayrimenkulleri ise alamadıklarını gerekçesiyle şikâyetçi oldu. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın başlattığı soruşturmada, vatandaşları ev yapma vaadiyle dolandıran şüphelilere yönelik operasyon başlatıldı. Yaklaşık 4 ay süren çalışmalar sonucu şüphelilere yönelik eş zamanlı ‘Avcı Emlakçılar’ operasyonu düzenlendi. 36 ev 7 iş yeri olmak üzere toplam 43 adrese şafak vakti düzenlenen operasyonda aralarında örgüt liderleri Elif P. ile Eray Ö. ve kamu görevlilerinin de bulunduğu 37 şüpheli yakalanarak gözaltına alındı. Gözaltına alınan şüphelilerden 13’ü tutuklandı.
3 MİLYON LİRALIK VURGUN
Elif P, Erdal B. ve Eray Ö. liderliğindeki suç örgütünün ev sahibi olma vaadiyle dolandırdığı 35 mağdurdan yaklaşık 3 milyon liralık vurgun yaptığı tespit edildi. Örgütün, söz konusu haksız kazancı hem gayrimenkul satımı ile kiralamasında hem de vergi borcu, ipotek gibi çeşitli bahanelerle elde ettikleri belirlendi. Şüphelilerin haksız kazançla elde ettikleri paralarla ise uyuşturucu ticareti yaptıkları ortaya çıktı.
PARASINI İSTEDİ ÖLÜMDEN DÖNDÜ
Mahmut Y, internetten gördüğü ilan üzerine Eray Ö. ile iletişime geçti. Mahmut Y. Emlak Bank isimli iş yerine çağırarak Oğuzhan P. ile evi görmeye gitti. Daireyi beğenen Mahmut Y, Eray Ö. ve Oğuzhan P. ile 122 bin TL ücret için anlaştı. Eşi ile birlikte Eray Ö’ye 12 bin TL ödeme yapan Mahmut Y, Doğukan G. aracılığıyla bir hesaba gönderdi. Örgüt lideri Elif P, Erdal B. ve Doğukan G. ile gittiği bir pastanede Elif P’ye 56 bin TL daha verdi. Elif P:’nin tapu sisteminde sıkıntı olduğunu bu nedenle devrin yapılamayacağını söylemesi üzerine Mahmut Y. durumdan şüphelendi. Mahmut Y, satın alma işlemleri için yeniden emlak dükkânına gittiği sırada, Elif P. ve Erdal B. evin 22 bin TL icra borcu olduğunu, devir işleminin bu sebeple yapılamadığını söyledi. İcra borcunu ödemeyi kabul eden Mahmut Y, dolandırıcılara çeşitli bahaneler nedeniyle toplamda 144 bin TL ödeme yaptı. Yapılan ödemenin ardından şüpheliler Mahmut Y’yi tapu verecekleri vaadiyle verdikleri adrese çağırdı. Başına geleceklerden habersiz emlak ofisine giden Mahmut Y, Erdal B.’nin saldırısına uğradı. Erdal B. ve Elif P’nin örgüt üyelerine ‘bunu arkaya çekelim’ talimatını vermesinin ardından Mahmut Y. bayılana kadar darp edildi. Su ile tekrar kendine getirilen Mahmut Y, Elif P, Erdal B, Doğukan G, Oğuzhan P. ve Yüksel B. tarafından yeniden dövüldü. Bu sırada Mahmut Y’nin kafasına silah dayayan Elif P. zorla senet imzalattı.
BİN 516,5 YIL CEZA İSTENDİ
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, gelen şikâyetler üzerine soruşturma başlattı. Başsavcılık örgüt liderleri Elif P, Erdal B, Eray Ö ile Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğünde görevli memur ile polis memurlarının da arlarında bulunduğu 34 kişi hakkında ‘Suç işlemek için örgüt kurma’, ‘Nitelikli dolandırıcılık’, Nitelikli yağma’, ‘Rüşvet’, ‘Kişisel verileri ele geçirme’ ve ‘Örgüte yardım’ suçlarından toplam bin 516,5 yıl hapis istemiyle iddianame hazırlandı. İddianamede suç örgütü yöneticileri ve üyeleri haksız menfaat temin etmek amacıyla emlakçılık faaliyetini kullandıkları, taşınmazların satımı veya kiralanmasına yönelik olarak internette yayınlayarak haksız menfaat temin edecekleri mağdurların kendilerine ulaşmalarını sağladıkları anlatıldı. Mağdurların satın almak veya kiralamak istedikleri taşınmazlar ile ilgili olarak ilk aşamada kaparo, depozito ücretini suç örgütü yöneticilerine ve üyelerine verdikleri kaydedilen iddianamede, bu aşamadan sonra vergi borcu, ipotek gibi çeşitli hukuki engellerin çıktığı hilesi ile daha fazla haksız kazanç temini amaçladıkları ifade edildi. İddianamede şüphelilerin, hilelerin fark edilmesi sonrasında mağdurların ödedikleri parayı talep etmesi halinde ise şiddete başvurdukları kaydedildi.
Proje Bilgi Formu
Bu projeyle ilgili daha fazla bilgi almak ister misiniz?
Formu doldurun, mesajınızı proje sahibine iletelim.