Marmaray, Kadıköy-Kartal Metrosu gibi projelere imza atan ve küresel ölçekte 48.000 kişiye istihdam sağlayan Schindler, 2014 yatırımlarında kalitesi ve iş güvenliği eğitimlerine yer verdi. Bu amaçla yıl boyu eğitimler veren bir merkez, Schindler Group üst düzey yöneticileri tarafından 3 Haziran 2014’te hizmete açıldı.
Ücretsiz Eğitim
Yılda ortalama bin ile bin 200 kişiye eğitim veren Schindler Eğitim Merkezi’nden eğitim almayan hiçbir mühendis ve teknisyen sahaya çıkamıyor. 700 metre zemin alanına sahip Schindler Eğitim Merkezi toplamda 1200 metrekareden oluşuyor. Ayrıca, 1 katının yalnızca konferans salonuna ayrıldığı Schindler Eğitim Merkezi’nde 3 katlı dahili bir binada eğitim sınıfları da bulunuyor. Schindler’de çalışan ve konusunda uzman kişilerin eğitim verdiği merkezde eğitimler tamamen ücretsiz. Sektördeki ürünlerle ilgili gelişmelere yönelik eğitimlerin yanı sıra, yeni teknolojilere ait bilgilendirme ve teorik eğitimlerin de yer aldığı Schindler Eğitim Merkezi’nde tüm saha personeli işi A’dan Z’ye öğreninceye kadar bu eğitimi alıyor.
Türkiye’de İlk
Bu alanda Türkiye’de ilk olma özelliği taşıyan Schindler Eğitim Merkezi’nde teorik eğitimlerin yanı sıra güvelik için önemli olan montaj ve bakım eğitimleri de teorik ve pratik olarak gerçekleştiriliyor. Ayrıca, asansör sektörüyle ilgili teorik açılardan yeni ürün geliştirme teknolojilerine kadar katılımcıların eğitim alma imkanı var.
Engelsiz Erişim
Türkiye İstatistik Kurumu’nun yaptığı, “Türkiye Engelliler Araştırması”na göre ülke nüfusunun %12.29’u engelli. Yani neredeyse 8.5 milyon engelli vatandaşımız var. Bu kişilerin sadece %20’si doğuştan bir engele sahip. Bu, yaklaşık 7 milyon kişinin sonradan engelli olduğu anlamına geliyor. Bu da gösteriyor ki, engellilik büyük oranda önlenebilir.
Sonradan meydana gelen engelliliğin en büyük nedeni “kaza”. Bunun önüne geçmenin yolu ise eğitim. Schindler Türkeli’nin hizmete açtığı eğitim merkezinde yapılan her çalışmanın altındaki gaye de işte tam olarak bu… Asansörlerin ve yürüyen merdivenlerin montaj ve bakım kalitelerini arttırarak arızalanmalarını ve dolayısıyla kazaya neden olmalarını engellemek, insan sağlığını korumak ve engelli vatandaşların hayatlarına dokunabilmek.
Asansör ve yürüyen merdiven gibi çözümler günlük hayata konfor sunarken, pek çok engelli için “erişebilirlik” anlamına geliyor. Çünkü kendileri için planlanmamış şehirlerde yaşıyor, okula ulaşamıyor, işe gidemiyor, sosyalleşecekleri bir ortam bulamıyor, inemiyor, çıkamıyor, hayata karışamıyorlar.
Schindler Türkeli, eğitim merkezinde onların karşılaştıkları bu zorlukları simüle eden bir parkur hazırladı. Çalışanlar engelli vatandaşlarımızın yaşadığı zorlukları bu parkurda yaşayarak öğreniyor ve yaptıkları işin engelli insanlar için ne kadar hayati olduğunu anlıyorlar.
Hazırlanan bu parkur, kolay unutulmayacak bir deneyim sunduğu için hem iş güvenliğinin sözde kalmayıp uygulanmasında etkili oluyor, hem de engelli vatandaşlarımız konusundaki farkındalığın sürekliliğini sağlıyor.
Schindler Türkiye Hakkında:
1874 yılında İşviçre’de kurulan asansör ve yürüyen merdiven sektörünün öncülerinden Schindler Group, dünyanın tümünde günde bir milyar kişinin taşınmasını sağlayan çözümlerin üreticisi. Şirketin başarısının ardında 100’ü aşkın ülkedeki 48.000 çalışanı yer alıyor.
Proje Bilgi Formu
Bu projeyle ilgili daha fazla bilgi almak ister misiniz?
Formu doldurun, mesajınızı proje sahibine iletelim.