Üçay Mühendislik, Zero House konsepti kapsamında e-mobilite alanında sunduğu faaliyetleriyle yılda 97 milyon kg CO2 gazının salınımını önleyip, 112 bin 996 adet ağacı, asit yağmurlarının olumsuz etkilerinden koruyor.
21-26 Mart Orman Haftası kapsamında açıklamalarda bulunan Üçay Mühendislik Operasyon Direktörü Zafer Çüman, e-mobilite sektörünün ve Zero House konseptinin çevresel sürdürülebilirliğe sunduğu katkılara dikkat çekti.
Asit yağmurları, fosil yakıtların kimyasal dönüşümlerden geçtikten sonra bulutlardaki su damlacıkları tarafından emilmesi ile oluşuyor. Orman toprağının asidik özellik taşımasına neden olarak ağaç köklerini yok etme özelliğine sahip olan asit yağmurları, ormanlarımızı tehdit ediyor.
Benzin ve dizel gibi fosil yakıtla çalışan araçlar, asit yağmurlarının oluşmasında önemli rol oynuyor. Çünkü fosil yakıtlı araçlar dünya genelindeki emisyonların yaklaşık yüzde 30’unu oluşturuyor. Buna karşın elektrikli araçlar, karbon emisyonlarını azaltıyor. Çünkü elektrikle çalışan bir araba, kullanım ömrü boyunca karbon emisyonlarını üçte iki oranında düşürüyor.
21-26 Mart Orman Haftası kapsamında açıklamalarda bulunan Üçay Mühendislik Operasyon Direktörü Zafer Çüman, Üçay Mühendislik olarak, hayata geçirdikleri projelerde doğayı da koruduklarına dikkat çekti:
E-mobilite yatırımlarımızla yılda 112 bin 996 adet ağacı koruyoruz
“Üçay Mühendislik olarak, Türkiye’nin farklı il ve ilçelerinde yer alan şarj istasyonlarımızla yıllık 325 bin kWh enerji tasarrufu sağlayıp 97 milyon kg CO2 gazının salınımını önleyerek, 112 bin 996 adet ağacı, asit yağmurlarının olumsuz etkilerinden koruyoruz. E-mobilite’ye olan yatırımlarımızın her geçen gün artmasıyla çevresel sürdürülebilirliğe olan katkılarımızı da artırıyoruz.” dedi.
Elektrik, yenilenebilir kaynaklardan sağlanmalı
E-mobilite sektörünün çevresel sürdürülebilirliğe yeterince katkı sağlayabilmesi için yenilenebilir enerji kullanımının şart olduğunu belirten Zafer Çüman, Üçay Mühendislik’in Türkiye’nin ilk ve tek ‘Zero House’ konsepti olarak tanıttığı Zero House projesinin e-mobilite sektörüne sağladığı katkıları da paylaştı:
“Büyük bir bölümü kömür yakıtlı enerji santrallerinde üretilen elektrik, elektrikli araçlar için hiçbir zaman tamamen yeşil bir seçenek olamaz. Üçay Mühendislik olarak, ‘Zero House’ projemizle çevresine zarar vermeyen yapıların ve net sıfır emisyon sistemlerinin var olabildiğini ifade ediyoruz. Bu sistemde güneş enerji panelleri aracılığıyla elde ettiğimiz enerjiyle araçların şarj edilmesini sağlayarak, dünyamızı ve ülkemizi koruyoruz.” diyerek sözlerini tamamladı.
Proje Bilgi Formu
Bu projeyle ilgili daha fazla bilgi almak ister misiniz?
Formu doldurun, mesajınızı proje sahibine iletelim.