Nef Vakfı kadınlara umut oluyor

Hayalleri gerçekleştirmek ve daha fazla insanı mutlu etmek vizyonuyla hareket eden Nef Vakfı’nın projelerinden olan Hay Atölye, kadınlara istihdam ve gelir kapısı olmaya devam ediyor. Bugüne kadar çocuklar, kadınlar, yaşlılar, engelliler ve ihtiyaç sahibi aileler için pek çok proje hayata geçiren vakfın, ihtiyaç sahibi kadınlara destek olmak için hayata geçirdiği Hay Atölye ile hem istihdama hem de ekonomiye katkı sağlıyor.

Kadınlar artık kendi geçimlerini sağlayabiliyor

Nef Vakfı Başkanı Emine Timur, ülkemizde çok sayıda kadının çocuklarıyla birlikte yaşam mücadelesi verdiğine dikkat çekerek, “Tek başına kalan 10 kadından 7’si ihtiyaçlarını karşılayamıyor. Biz Nef Vakfı olarak bundan hareketle, ihtiyaç sahibi kadınları hayatın içine katmak, geçimlerini sağlamak için bir sosyal marka geliştirdik. Hay Atölye, ihtiyaç sahibi kadınları hayata bağlamak, onlara özgüven aşılamak, elleriyle, emekleriyle, fikirleriyle evlerine ışık, ailelerine mutluluk ve sofralarına aş olmak için var oldu. Hay Atölye’nin dokunduğu kadınlar artık kendi geçimlerini sağlıyor, çocuklarının ihtiyaçlarını karşılayabiliyorlar. En önemlisi çoğunlukla 2 ve daha fazla çocuğu olan kadınlar, evden çalışarak çocuklarının bakımına da zaman ayırabiliyor” dedi.

Karının yüzde 51’ini sosyal sorumluluk projelerine ayırıyor

Nef’in dağıtılabilir kârının yüzde 51’ini Nef Vakfı aracılığıyla kurumsal sosyal sorumluluk çalışmalarına aktardıklarını vurgulayan Timur, Hay Atölye kapsamında Sosyal Hizmetler Müdürlüğü'yle birlikte bugüne kadar 400’ün üstünde kadına ulaştıklarını belirtiyor. “Hedefimiz, bir yandan Hay Atölye'nin bu üretici kadınlarının sayısını artırırken diğer taraftan Hay Atölye markalı ürünlerinin farklı kanallarda satılıyor olmasını sağlamak. Böylece bu ağ güçlenerek büyüyecek ve Türkiye’nin dört bir yanında ihtiyaç sahibi kadınlara umut olacak” diyen Timur, bugün atölyede üretim yapan 270 kadın sayısını artırarak, önümüzdeki 3 yıl içinde bin kadına ulaşmayı hedeflediklerini vurguluyor.

Ürünlerin tamamı el emeği

Hay Atölye ürünleri hakkında da bilgi veren Timur şunları söylüyor: “Hay Atölye’de ürünleri belirlerken, ihtiyaca yönelik olmasına, fonksiyonelliğe ve tasarıma öncelik verdik. Bugün perakendenin yanı sıra, şirketler ve bireyler bazında toplu siparişler de alıyoruz. Ürünlerin tamamı el emeği olduğu için, özel sipariş taleplerini de rahatlıkla karşılayabiliyoruz. Önümüzdeki dönem de satış kanallarımızı artırarak, daha çok ihtiyaç sahibi kadına destek olmayı hedefliyoruz.

Kadınlar neler üretiyor?

Modayı ve eğlenmeyi sevenler için farklı renk alternatifleriyle clutch çantalar, teknoloji tutkunları tarza sahibi kullanıcılara yönelik tablet ve telefon kılıfları, rengarenk defterler, evlere fark katacak dekoratif ürünler, kalemlik ve kartvizitlik gibi ofis malzemeleri, cüzdan, kredi kartlık ve çok daha fazlasının yer aldığı Hay Atölye ürünlerine, Mudo mağazaları ve GS Store’lardan ulaşmak mümkün. Ürünler ayrıca internet üzerinden hayatolye.org’dan temin edilebiliyor. 

Proje Bilgi Formu

Bu projeyle ilgili daha fazla bilgi almak ister misiniz?
Formu doldurun, mesajınızı proje sahibine iletelim.

    Önceki yazıMortgage piyasası 1 milyon kişiyi konut alıcısı yaptı!
    Sonraki yazıBrooklyn Dream’de satış hazırlıkları
    Yıldıray Gökkaya
    1975 İzmit doğumlu, 1996 İstanbul Üniversitesi mezunu, emlakrotasi.com.tr'nin kurucusu ve yayın yönetmeni. YeniBirlik Gazetesi Ekonomi ve Emlak Editörü.

    YORUM YAZIN

    Lütfen yorumunuzu yazın.
    Buraya adınızı yazın