Okmeydanı SSK Hastanesi Onkoloji Servisinde tedavi gören kızını 2002 yılında kaybeden Türedi, ilk etapta kızıyla aynı serviste yatan lösemi hastası çocukların dileklerini gerçekleştirmek için gönüllüler buldu.
BİR DİLEĞİM VAR
Yaklaşık 12 yıl sonra bu çalışmalarını sosyal medyada “Bir Dileğim Var” grubu kurarak yürütmeye başlayan Türedi, “melekler” diye tabir ettikleri lösemi hastası çocukların tablet, telefon, kıyafet, oyuncak ya da bir ünlüyle tanışma gibi taleplerini gerçekleştiriyor.
Önce İstanbul’daki 6 hastaneyle başlayan sosyal sorumluluk hareketini 3 ay önce kurduğu dernek çatısı altında sürdüren ve Samsun, Antalya, Gaziantep, Denizli, Kayseri, Erzurum, Şanlıurfa ve Diyarbakır gibi 19 ile uzanan Türedi, hem kendilerine dileklerini ulaştıran hasta çocukların hayallerini gerçeğe dönüştürüyor hem de ihtiyaç sahibi ailelerine yardımlar yapıyor.
KAMPANYA BÜYÜK İLGİ GÖRDÜ
Dernek faaliyetlerini üniversiteli gençlere anlatmak için Gaziantep’e gelen Türedi, ilk etapta lösemi hastası çocuklar için başlattığı kampanyanın büyük ilgi gördüğünü söyledi.
Amacının anlık mutluluklar yaratmak olduğunu, yaptığı işten hiçbir karşılık beklemediğini belirten Türedi, “Tek amacım çocukları mutlu etmek. Onları bir an bile mutlu etmek bana yeter.” dedi.
Sosyal medya üzerinden başlattığı kampanya büyüyünce 3 ay önce dernek olmak zorunda kaldıklarını aktaran Türedi, “Artık bir çocuğun kanser hastası olması gerekmiyor. Gücümüz arttığı için yaşama tutunmaya çalışan bütün çocukların dileklerini, ihtiyaçlarını tedarik ediyoruz. Hastane ziyaretleri yapıyoruz. Bugüne kadar 19 şehirde 24 hastane dolaştık. 626 çocuğun kalbine dokunmaya çalıştık.” diye konuştu.
ALLAH İŞİMİZİ HEP RAST GETİRDİ
Hastane ziyaretlerinde odalarına girdikleri çocuklara “Dileyin bizden ne dilerseniz” dediklerini kaydeden Türedi, şöyle devam etti:
“Çocukların dileklerini bir liste halinde sosyal medya hesabından paylaşıyoruz. Oyuncak, tablet isteyenler oluyor. Popüler kimselerle tanışmak isteyenler oluyor. Biz elimizden geldiğince o arzu edilen kişiye ulaşıyoruz. Bugüne kadar bizi hiç geri çeviren olmadı. ‘Bir çocuk sizi görmek istiyor, 10 dakikanızı ayırır mısınız?’ dediğimizde bizi kırmıyorlar. Allah işimizi hep rast getirdi.”
İşinden arta kalan zamanlarda yaşadıklarını üniversite öğrencileriyle paylaştığını anlatan Türedi, “Her gittiğim yerde yaklaşık 1-1,5 saat sunumlar yapıyorum. Yaşadığım olayları anlatıyorum. İnsanları kah güldürüp kah ağlatıyoruz. Gençler çok büyük ilgi gösteriyor. Gittiğimiz yerlerden ikinci üçüncü kez çağrıldığımız oluyor. Gençler sosyal medyayı çok iyi kullanıyor. Onların da desteğini bekliyoruz.” ifadelerini kullandı.
Proje Bilgi Formu
Bu projeyle ilgili daha fazla bilgi almak ister misiniz?
Formu doldurun, mesajınızı proje sahibine iletelim.