Yatak odasından çalışma odasına, banyosundan mutfağına kadar az eşya ile fonksiyonel alanlar yaratmak, dekorasyonun temel prensibidir. Daha ferah ama daha kullanışlı alanlar oluştururken bir yandan da yaşayanın ruhunu, tarzını yansıtacak seçimleri de yapmak gerekebilir.
Bugün sizlere banyolarla ilgili dekorasyon önerilerini derledik. Küçük banyoları nasıl daha büyük gösterebileceğinizin ipuçlarını size sunarken, bir yandan da tarzını ortaya koymak isteyenler için banyo dekorasyonunda son dönemde üretilen yeni ürünleri de araştırdık. Önce küçük banyoları ferah gösterecek ipuçlarını sunalım:
Banyodaki esas mobilyalarda ve duvarlarda açık renkler kullanmalısınız. Genel dekorasyonda koyu ve baskın renklerden kaçının. Pastel renkleri, nötr renkleri ve beyaz tonları arka planda kullanın. Canlı renkleri aksesuarlarda kullanarak banyo dekorasyonunuzu renklendirebilirsiniz.
Seçeceğiniz mobilyaların boyutlarını ufaltmakta fayda var. Örneğin banyo dolap derinliklerinin 10 cm altında olmaması gerekir. Büyük ve hantal dolaplar yerine duvara monte edilmiş dolap tercih etmek daha uygun olacaktır.
Lavabo üzerine büyük bir ayna taktırın. Kullanacağınız aynalar, banyo içinde ışığı, rengi ve deseni yansıtarak, mekanı daha geniş gösterecek ve banyonun görüntüsünü ikiye katlayacaktır.
Küçük bir alanı küçük aksesuarlar daha da küçük gösterir Bu nedenle daha büyük aksesuarları banyonuzda kullanabilirsiniz. Banyonuza kokulu, küçük mumlar, dekoratif taşlar, sepetler, havlular yerleştirerek şık bir görünüm oluşturabilirsiniz.
Tek parça banyo paspası kullanabilirsiniz.
Banyonuzda yer verebileceğiniz kullanışlı raflar, hem eşyalarınızı koymak açısından oldukça işinize yarayabilir, hem de küçük banyolarınızı daha fonksiyonlu kullanmanızı sağlar.
Aydınlatma oyunlarına da başvurabilirsiniz. Banyonuzu genel aydınlattıktan sonra, ayna üzerinde kullanabileceğiniz ışıklar ile aydınlatmanızı tamamlayabilirsiniz. Yerler için beyaz renk yerine daha az kir gösterecek gri rengi tercih edebilirsiniz.
Tarzınızı Yansıtacak Yeni Ürünler
Mumlar: Tasarım mumlar birbirinden güzel formları ile ev aksesuarı olarak da tercih ediliyor. Banyoda mum dekorasyonu artık klasikleşti. Yeni bir yaklaşıma ihtiyaç duyuyorsanız ayaklı mumlukları denemelisiniz. Şık şamdanlar, duvara çakılan mumluklar, raflara ya da banyo duvarında varsa nişlere dizeceğiniz mumları banyo dekorasyonunuzda kullanabilirsiniz.
Retro Esintisi: İdeal Standard’ın lüks segment markası JADO'nun Retro Armatür Serisi, 1920'lerin klasik görünümünü sanatsal bir yaklaşımla günümüz banyolarına taşıyor. RETRO Serisi bu armatürler, zarif eğrisel çizgileri ve sadeliğin şıklıkla buluştuğu tasarımlarıyla yeni perspektifler sunarak banyoları mükemmel bir uyumla tamamlıyor.
Geleneğe modern bir dokunuş: Villeroy&Boch Century Unlimited karo konsepti ile kendi geçmişine dönüyor ve modern bir bakış açısıyla yorumluyor. Şık ve modern kiremit beton görünümlü Vilbostone porselen seramik karoları, tarihi 19. Yüzyıl Mettlach karolarla birleştiriyor. Sonuçta ortaya karşı koyulmaz bir tarihi ve modern karışım çıkıyor. Zekice birleştirilen renkler ve formlar eski ve yeninin anlamlı bir karışımı adeta. Tarihi modellerden ilham alınarak modern ve otantik bir karo koleksiyonu olarak sunulan Century Unlimited; farklı ve çeşitli döşeme alternatifleri sunmasıyla da farklılaşıyor. Renkler, desenler ve şekiller mükemmellikle eşleşiyor, böylece çok farklı şekillerde ve tarzlarda sonsuz döşeme alternatifleri yaratılmasına olanak sağlıyor
İtalya'nın tasarım gücü banyolarda: İtalyan ISVEA'nın tasarımda sınırları zorlayan serisi VİVA, estetik ve ideal bir banyo dekorasyonu için gerekli tüm detayları bir arada sunuyor. Su damlasından esinlenerek tasarlanan VİVA, kalite ve tasarımı estetikle buluşturuyor. VİVA, ikonik formu ile ön plana çıkan ve kolon ayaklı lavabonun farklı yorumu olan ikonik monoblok lavabosu ve klozeti su damlası esintileriyle de göz kamaştırıyor. Monoblok lavabolar, beyaz, siyah / beyaz iki farklı renk seçeneği ve sanatsal formdaki dikkat çekici görünümü ile büyük beğeni topluyor
Lavaboda Çığır Açan Yöntem:
Duravit mükemmel bir bütün oluşturmak üzere seramik etajerli lavaboyu, lavabo altı dolap ünitesinin yüzeyi ile birleştirerek tam anlamıyla çığır açan yenilikçi bir yöntem geliştirdi. Tamamıyla yeni olan bu görünümle yıkama alanı bir tasarım harikasına dönüşüyor. Bu teknolojinin, Duravit’in "c-bonded" olarak adlandırdığı yeni versiyonunda, etajerli lavabo ile lavabo altı dolap ünitesi bütünleşik bir düzen ile kusursuz bir şekilde bir araya getiriliyor. Eksiksiz ve tam uyumlu birleşme teknolojisi sayesinde, bir bütün oluşturması amacıyla seramik ve mobilya aynı anda kullanılmakta. Lavaboda kullanılan malzemenin kalınlığı gizlenerek ve serin, pürüzsüz seramik ile ahşabın doğal yapısı arasındaki geçişte benzersiz bir his uyandırarak kenarları kusursuz hale getirildi.
Şelale Akışlı Banyolar:
Kale, özel olarak tasarlanan ucu ile berrak bir şelale akışı sağlayan ‘Waterfall’ armatür serisi ile banyolarda doğal bir atmosfer yaratıyor. Her zevke uygun ürünleriyle kullanıcıların hayatını kolaylaştırarak yaşam konforunu artıran Kale, ‘Waterfall’ serisi ile banyoların şıklığını tamamlıyor. Özellikle çıkış ucunun özel tasarımı sayesinde berrak bir şelale akışı sağlayan ‘Waterfall’ armatürler, elegan duruşuyla da eşsiz bir ambiyans yaratıyor.
Proje Bilgi Formu
Bu projeyle ilgili daha fazla bilgi almak ister misiniz?
Formu doldurun, mesajınızı proje sahibine iletelim.