Kentsel dönüşüm çalışmalarının hızla devam ettiği şu dönemde ev sahiplerinin öncelikleri müteahhitlere güven duymak. Kaliteli bir yaşam alanı inşa edilmesi gözüyle bakılan kentsel dönüşümde ev sahipleri, uzun süredir sektörde bulunan, arsa sahiplerine avantaj sağlayan, suistimal ve hileden uzak inşaat şirketleriyle anlaşma imzalamak istiyor.
Türkiye’nin dört bir yanında kentsel dönüşüm projeleri hız kazanırken evinin yenilenmesini bekleyen kişilerin beklentileri de gün geçtikçe değişiyor. Yaklaşık 12 senedir Bomonti Bölgesi’nin kentsel dönüşüm sürecinde 600’e yakın bina yenileyen Yıldırım Yapı Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Osman Yıldırım, kentsel dönüşümde mülk sahiplerinin mağduriyet yaşamamak için güven unsuruna önem verdiklerine dikkat çekti.
Bomonti’de yaklaşık olarak 600 bina dönüştürüldü
Sektörde 46 yıllık deneyime sahip Yıldırım Yapı Grubu’nun Yönetim Kurulu Başkanı Osman Yıldırım mülk sahipleri ve müteahhitlerin iş birliğine dikkat çekerek yaptığı açıklamada, “Ev sahiplerinin kiracı seçer gibi müteahhit seçmesi, seçeceği firmaya güvenmesi, firmanın tamamlanmış projelerini inceleyerek fikir sahibi olması gerekiyor” dedi. Bomonti Bölgesi’ndeki kentsel dönüşüm sürecinde yaklaşık 600 binanın dönüşümünü gerçekleştiren Yıldırım Yapı Grubu’nun Yönetim Kurulu Başkanı Osman Yıldırım, “Biz Yıldırım Yapı Grubu olarak 10 sene önce ev sahipleriyle hangi tip sözleşmeyi gerçekleştirdiysek, şimdi de ev sahiplerine aynı tip sözleşmeyi sunuyoruz. Komşuya ne verdiysek senin için de o geçerli diyerek iş birliği yaptığımız mülk sahiplerinin sadakatini kazanıyoruz. İlk 5 yıl projelerimizle ilgili bizden kaynaklı olmayan sorunlarla bile birebir ilgilenerek ev sahiplerinin mağduriyet duygusu hissetmemeleri için elimizden geleni yapıyoruz” şeklinde konuştu.
Projelerin yüzde 70’i öz kaynak
Son yıllarda konut sektöründe yaşanan büyük şirket kayıplarının ve ekonomik krizlerin kaynağının yanlış finansman yönetimi olduğuna dikkat çeken Yıldırım Yapı Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Osman Yıldırım, “Döviz üzerinden borçlanma, yanlış stok yönetimi ve yüksek faizlerle borçlanma inşaat sektöründeki büyük kayıpların ana sebepleridir. Özellikle dövizle yapılan yatırımlarda dünyadaki kur savaşını göz önünde bulundurmak gerekiyor. Gerek inşaat sektörünün gerekse inşaat yatırımlarında finansman hesabının önemi ve hassasiyeti sektörde sürdürülebilir olmak için önem taşımaktadır. Biz Yıldırım Yapı Grubu olarak projelerimizin yüzde 70’ini öz kaynak ile yapıyoruz” dedi.
Kentsel dönüşüm alt segmente kayacak
Gelecek 5 yıl içerisinde Türkiye’deki Gayrimenkul ve inşaat sektöründeki büyümenin aynı hızda devam edeceğini belirten Yıldırım Yapı Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Osman Yıldırım, “Devam eden kentsel dönüşüm sürecinde bugüne kadar orta ve üst segmentte yapılan konutların bundan sonraki süreçte bir alt segmente kayacağını düşünüyorum. T.C. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın açıklamalarında belirtildiği gibi 20 yıl içerisinde Türkiye’de yaklaşık 6,5 milyon konutun dönüşümü planlanmakta. Sadece kentsel dönüşümle yenilenecek olan yapıların önümüzdeki 20 yıl içerisinde ekonomiye önemli katkısı olacak. Bu bağlamda yaklaşık 220 sektöre tedarik olanağı veren inşaat piyasasında ivmenin artarak devam edeceğiniz öngörüyoruz. İhtiyaç dışında bir yatırım aracı olarak görülen gayrimenkul ve inşaat sektörünün, ülkemizde genç nüfusun fazla olması nedeniyle gerek yenilenen binalar gerekse yeni bölgelerde yapılacak konutlarla uzun bir yolu olduğunu düşünüyorum” şeklinde konuştu.
Son 3 yılda şehir merkezinde gerçekleştirdiği; Kuleli Evleri Bomonti, Poyraz I ve Poyraz II projelerini tamamlayan Yıldırım Yapı Grubu’nun, şu anda 500 daireyi kapsayan Bomonti 5 Ada projesi devam ediyor. Projenin inşaatına 2018 yılının 2. yarısında başlanması hedefleniyor.
Proje Bilgi Formu
Bu projeyle ilgili daha fazla bilgi almak ister misiniz?
Formu doldurun, mesajınızı proje sahibine iletelim.