İmar barışı kanun teklifi, yasalaşması halinde bu imkandan yararlanmak isteyen pek çok vatandaşın yakın takibinde yer alıyor. Büyük Birlik Partisi (BBP) tarafından Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne sunulan imar barışı yasa teklifi, komisyona sevk edildi.
İmar affı olarak da bilinen imar barışı yasa teklifi için tüm dikkatler TBMM’ye çevrildi. BBP tarafından meclise sunulan imar barışı kanun teklifi, onay bulması halinde yapı ruhsatı alamayan pek çok mülk sahibini yakından ilgilendirecek. Peki İmar affı çıkacak mı, imar barışı ne zaman çıkacak? İşte yasa teklifinin detayları…
İMAR AFFI KANUN TEKLİFİ MECLİS KOMİSYONUNDA
Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici tarafından TBMM’ye ilk kez 25 Temmuz’da sunulan kanun teklifi 11 Ekim’de TBMM Başkanlığı tarafından komisyona sevk edildi. Konuyla ilgili ilerleyen günlerde yeni gelişmelerin yaşanması öngörülüyor.
Komisyona sevk edilen kanun tekifinde “ “ruhsatsız veya ruhsat ve eklerine aykırı yapıların kayıt altına alınması ve imar barışının sağlanması amacıyla Yapı Kayıt Belgesi başvuruları için daha önce belirlenmiş sürelerin 31 Aralık 2022 tarihine kadar uzatılması ve daha önce bu sürelerden kaynaklı belgeleri iptal edilenler hakkında tesis edilen idari işlemlerin ve para cezalarının iptal edilmesi” maddesi yer alıyor.
SON İMAR BARIŞI, 2018 YILINDA GELMİŞTİ
Türkiye’de imar affı en son 2018 yılında gelmişti. Başvuru işlemleri, 8 Haziran-31 Ekim tarihleri arasında alınırken, imar barışı 2017 yılı ve öncesinde yapılan yapıları kapsadı. İmar barışı ile birlikte “Yapı Kayıt Belgesi” alan vatandaşların, imar barışından önce alınmış yıkım kararları ve para cezaları iptal edildi. Yapı kayıt belgesi alanlar yapılarına, elektrik, doğalgaz bağlatabilir.
Proje Bilgi Formu
Bu projeyle ilgili daha fazla bilgi almak ister misiniz?
Formu doldurun, mesajınızı proje sahibine iletelim.