Gayrimenkul ve Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneği(GYODER) Başkanı olarak son kez basınla bir araya gelen Aziz Torun, toplantıda sektörün bugünü ve yarınına ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. 15 Temmuz darbe girişimi gecesinde bombalanarak ağır hasar gören TBMM binasını dernek olarak 30 milyon TL’ye onardıklarını belirten GYODER Başkanı Aziz Torun, “30 milyon TL civarında bir maliyeti oldu. Dernekler genellikle borçla boğuşuyor olurken bir derneğin bu meblağ da bir sorumluluğu üstlenmesi örnek teşkil edilecek bir başarıdır. Bu konuda destek veren 32 firmaya teşekkür ediyorum” dedi.
Yeni finansman modelleri
Gayrimenkul sektöründe farklı finansman modellerinin geliştirilmesi gerektiğine dikkat çeken Aziz Torun, “Sat-yap anlayışının ötesinde yeni finansman modellerinin de geliştirmesi gerekiyor. Sadece satarak yapmaya yönelten bir model bizi üretimde kısıtlıyor. Günü kurtarma anlamında satalım-yapalım modelinden ziyade daha yeni enstrümanların geliştirilmesi gerekiyor. Yap-sat, yap-işlet-sat gibi” diye konuştu.
1 ayda 2 milyar TL ciro
20 yıl vadeli konut satış kampanyası hakkında da değerlendirmede bulunan Aziz Torun, “240 ay uzun bir vade. Kimse borçla ölmek istemiyor. Belli bir talep var ama 10 yıla kadar vadeler daha fazla ilgi gördü. Kampanya kapsamında bir ayda 2 milyar TL ciro yakalandı. Gelen müşteriler 60 ay ya da 120 ayı tercih ediyor” diye konuştu.
“Gayrimenkul üreticileri Anadolu’ya kayabilir”
Önümüzdeki süreçte gayrimenkul üreticilerinin Anadolu’ya kayabileceklerini vurgulayan Torun, “Sektörde geliştiriciler arz ve talebi dikkate alarak kendi yönlenmelerini yapıyorlar. Nerede beklenen bir yoğun talep var üretimi oraya kaydırıyorlar. Gelecekte de bunu yapacaklar. Şehirlerde kayma olabilir. Anadolu’da yatırım yaygınlaşmış olacak. Geliştiriciler de büyükşehirlerde bulamadıkları talebi Anadolu’da arayacak” diye sözlerini tamamladı.
(Habertürk)
Proje Bilgi Formu
Bu projeyle ilgili daha fazla bilgi almak ister misiniz?
Formu doldurun, mesajınızı proje sahibine iletelim.