Günsan Elektrik, sürdürülebilirlik faaliyetlerini çalışanlarının katkısıyla devam ettiriyor

Alçak gerilim tesisatı ekipmanları sektörünün önde gelen firmalarından Günsan Elektrik, sürdürülebilirlik hedefleri doğrultusunda çalışmalarını sürdürüyor. Bu kapsamda Günsan, şirket içinde verimlilik ve maliyet tasarrufu sağlama, aynı zamanda çevresel etkilerin düşürülmesine katkıda bulunma hedefiyle, çalışanların da sürece dahil edildiği bir proje yarışmasını hayata geçirdi. Çalışanların geri dönüşüm, plastik kullanımını azaltma ve paketlerde zararlı kimyasalların kullanımını sınırlandırmaya yönelik geliştirdiği projelerden üçü; özgünlük, sürdürülebilirlik, maliyet ve yatırım geri dönüş kriterlerine göre seçilerek üretim merkezinde uygulamaya koyuldu.

 

Hayata geçirdiği sosyal sorumluluk projeleriyle fark yaratan Günsan Elektrik, sürdürülebilirlik hedefleri kapsamında yaptığı çalışmalara yenilerini eklemeye devam ediyor. Son olarak Günsan Elektrik çalışanlarının bu hedefe yönelik geliştirdiği projeler şirket içinde oylanarak uygulamaya koyuldu, projeleri geliştiren isimler ise ödüllendirildi. Özgünlük, sürdürülebilirlik, maliyet ve yatırımın geri dönüşü kriterlerine göre değerlendirilen projeler arasından ‘Modül Hurda Rework İşlemi’ni geliştiren ekip birincilik, ‘Paketleme Proses İyileştirme’ projesinin sahibi olan ekip ikincilik, ‘Günsan Kraft Koli-Kutu Geçişi’ projesine imza atan ekip ise üçüncülük ödülüne layık görüldü.

 

Plastik tüketimi ve zararlı maddelerin kullanımı sınırlandırılacak

Günsan çalışanları tarafından geliştirilen ve şirket içerisinde uygulamaya konan projeler ile hem çevresel sürdürülebilirlik hem de şirket açısından maliyet avantajı elde edilmesi hedefleniyor. Şirket içerisinde seçilerek dereceye giren çalışmalardan biri olan ‘Modül Hurda Rework İşlemi’ projesiyle üretim esnasında hurdaya ayrılan modüllerin birleşenlerine ayrılıp, sağlam parçaların yeniden üretime kazandırılması amaçlanıyor. Uygulamaya konan diğer bir proje olan ‘Paketleme Proses İyileştirme’ projesi ile paketleme makinelerinde ambalaj boyunun kısaltılarak plastik tüketimini azaltılması, bu yöntemle maliyet avantajı sağlamanın yanı sıra çevresel etkilerin azaltılması hedefleniyor. ‘Günsan Kraft Koli-Kutu Geçişi’ projesiyle ise kutu üzerindeki kimyasal ve zararlı maddelerin kullanımının azaltılması, çevreye olan olumsuz etkinin sınırlandırılması, bu sayede şirketin sürdürülebilirlik politikalarına katkı sağlanmasını amaçlanıyor.

 

Proje Bilgi Formu

Bu projeyle ilgili daha fazla bilgi almak ister misiniz?
Formu doldurun, mesajınızı proje sahibine iletelim.

    Önceki yazıÇimsa’ya Great Place to Work Sertifikası
    Sonraki yazıEvler de fabrikalar kadar tehlikeli