RE/MAX Türkiye Pazarlama Direktörü Gökhan Karahan, gayrimenkul yatırımı hakkında doğru bilinen yanlışları açığa çıkarıyor ve yatırımcılara tavsiyelerde bulunuyor.
Ağızdan ağıza dolaşan bazı şehir efsaneleri gayrimenkul yatırımı yapmak isteyenleri etkisi altına alabiliyor ve yatırımcıları bu düşünceden uzaklaştırabiliyor. Hayatının yatırım fırsatını kaçırmak istemeyenlere yönelik RE/MAX Türkiye Pazarlama Direktörü Gökhan Karahan, verdiği tavsiyelerle yatırımcılara yol gösteriyor.
1. “Aylık geliriniz çok yüksek olmalı”
Bu önyargının 80 ve 90'lardaki memur kooperatifleri ile kırılmış olması gerekirdi ancak önyargılar kolay oluşur ve zor yıkılır. Harcamalar iyi dengelenir ve geleceğe güvenle bakılabilir ise orta gelirle zorlanmadan bir gayrimenkul yatırımı yapılabilir. Uygun yatırım bulunduktan sonra bankalar ve firmaların teklifleri içinde mutlaka gelire uygun bir seçenek ortaya çıkacaktır.
2. “Yüksek miktarda, ciddi bir birikiminiz olmalı”
Belirli bir birikimin olması gerektiği kısmının ciddiye alınması gerekir fakat bu birikimin miktarı Kaf Dağı'nın ardındaki bir hedef değildir. Yatırımcıyı ikna edebilecek, uygun bir çevrede gayrimenkul yatırımı yapmak için makul fiyatlarla bir birikim yeterli olabilir.
3. “Bağlantın olacak, adamını tanıyacaksın!”
Bu gibi beylik sözlere günlük hayatta sıkça karşılaşılıyor. Elbette yatırım konusunda yardımcı olacak profesyonellere ihtiyaç duyulmaktadır, gayrimenkul danışmanları ve firmaları bunun için var… Güvenilir, kurumsal ve kontrol edilebilir referanslara sahip Gayrimenkul danışmanları sayesinde doğru yatırımlar gerçekleştirilebilir.
4. “Aldın mı şöyle büyüğünden alacaksın!”
Çoğu başarılı gayrimenkul yatırımcısı işe çoğunlukla küçük evlere yatırım yaparak başlamışlardır. Bütçeye uygunluğunun yanı sıra gayrimenkulün gelecek getiri ihtimallerini iyice değerlendirmek gereklidir. Karar aşamasından sonra başarılı bir yatırım için 40 metrekare ile 200 metrekare arasında fark yoktur. Uygun olan doğru yatırımı bulmak en önemli kriterdir.
5. “Önce kendi oturacağınız evi almalısınız”
Yaşamak istenilen ev için bir çok fiziki, sosyolojik ve psikolojik kriter vardır. ‘Bekar mısınız, evli mi? Çocuğunuz var mı ya da ileride olacak mı? Nerede çalışıyorsunuz? Kendinizi sosyal olarak nerede rahat hissediyorsunuz?” gibi soruların yanıtları yatırımın şeklini belirler. Ne kadar çok kriter olursa yatırımın bedeli ile uygun hedefi bulma süreci uzar ve bu temelde bir yatırım olsa da bu durum bir yaşam alanı oluşturmaktır. Ancak kirada oturulan yer uygun şartları sunuyorsa, birikim ve gelir değerlendirme noktasında sadece yatırım amaçlı bir ev alınabilir.
Proje Bilgi Formu
Bu projeyle ilgili daha fazla bilgi almak ister misiniz?
Formu doldurun, mesajınızı proje sahibine iletelim.