13-16 Mart 2018 tarihlerinde gayrimenkul alanındaki önemli isimleri Fransa’nın Cannes şehrinde buluşturacak olan MIPIM 2018 öncesinde düzenlenen basın toplantısına sektörden birçok önemli isim katıldı.
Avi Alkaş ve Yonca Aközer ev sahipliğindeki basın toplantısına Ahmet Misbah Demircan, Fatma Şahin, Doç. Dr. Lütfü Savaş, Abdullah Baysal, Dursun Topçu, Erden Timur, Bahadır Kayan ve Ali Güreli katıldı. Yapılan açıklamalar, Türk gayrimenkul sektörünün ulusal sınırlardaki büyümesini, uluslararası coğrafyalara da taşıma kararlılığını ortaya koyarken, ön plana çıkan konulardan biri de Türkiye’de şehirlerin ve gayrimenkul şirketlerinin bölgesel ve uluslararası bir güç olma yönündeki hedefleri oldu. Bu noktada MIPIM 2018’in “Dünyanın Şehircilik Haritası Değişiyor” ana temasına da atıf yapılırken, ülkelerin yerine, şehirlerin yeni ekonomik güç olarak konumlanacağı bu yeni dünyada Türkiye’nin bir değil, birçok şehirle yer alacağına vurgu yapıldı.
MIPIM öncesi önemli isimler birarada
Alkaş’ın Türkiye temsilcisi gayrimenkul fuarı MIPIM öncesinde, sadece Türkiye’de değil, dünyada da yıldız olmaya odaklanan gayrimenkul sektörünün büyük oyuncuları, açıklamaları ve stratejileriyle sektöre yön veren STK’lar, temsil ettikleri yerleşimleri dünyanın en önemli yatırım coğrafyalarından biri haline getirme kararlılığındaki belediye başkanları bir araya geldiler. Alkaş Yönetim Kurulu Başkanı – JLL Türkiye Ülke Başkanı Avi Alkaş ve Alkaş Genel Müdürü Yonca Aközer ev sahipliğindeki basın toplantısına Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, İstanbul İnşaatçılar Derneği (İNDER) Genel Sekreteri Abdullah Baysal, İstanbul Ticaret Odası (İTO) Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Dursun Topçu, Konut Geliştiricileri ve Yatırımcıları Derneği (KONUTDER) Yönetim Kurulu Üyesi – Nef İcra Kurulu Başkanı Erden Timur, TURKISHCERAMICS Yönetim Kurulu Başkanı Bahadır Kayan, Türkiye Turizm Yatırımcıları Derneği (TTYD) Yönetim Kurulu Üyesi Ali Güreli katıldı.
Türkiye bölgesel ve uluslararası güç olma yolunda
Yapılan açıklamalar, Türk gayrimenkul sektörünün ulusal sınırlardaki büyümesini, uluslararası coğrafyalara da taşıma kararlılığını ortaya koyarken, basın toplantısında ön plana çıkan konulardan biri de Türkiye’de şehirlerin bölgesel ve uluslararası bir güç olma yönündeki hedefleri oldu. Bu noktada MIPIM 2018’in “Dünyanın Şehircilik Haritası Değişiyor” ana temasına da atıf yapılırken, ülkelerin yerine, şehirlerin yeni ekonomik güç olarak konumlanacağı bu yeni dünyada Türkiye’nin bir değil, birçok şehirle yer alacağına vurgu yapıldı. Diğer yandan, MIPIM 2018 bu yıl dünya katılımı açısından yükselen bir grafik sergiliyor. 13-16 Mart tarihleri arasında bir kez daha Türkiye gayrimenkul sektörünün ve şehirlerinin gövde gösterisine sahne olması beklenen MIPIM’de dünyanın kendi alanında büyük oyuncuları kadar yakın gelecekte yeniden şekillenecek dünya haritasında önemli bir rol almaya kararlı şehirler, bir araya gelecek. İstatistikler, MIPIM 2018’e yoğun bir ilgi olduğunu gösteriyor. Katılımcı ülke sayısı 90’dan 100’e, fuar alanı 19.000’den 20.000 metrekareye ve ziyaretçi sayısı 23.000’den 25.000’e yükseldi. MIPIM 2018’e 5.000 yatırımcı, 4.500 geliştirici, 5.400 portföy yönetimi, hizmet sektöründen 3.600 şirket, 1.800 mimarlık şirketi ve yakın bir zamanda değişmesine kesin gözüyle bakılan dünya şehircilik haritasında dünyayı yöneten şehirler arasında girmeye kararlı 500 yerel yönetim katılıyor. MIPIM’de her yıl olduğu gibi bu yıl da kendi alanlarında otorite olarak kabul edilen isimlerin de yer aldığı konferans ve oturumlar gerçekleştirilecek. Bu yöndeki etkinliklerde 400’ün üzerindeki keynote ve konuşmacı, 100 oturumda hem dünyanın yeni trendlerini hem de fırsatlarını anlatacak.
İbrahim Çağlar’ın anısını yaşatacak
Türkiye ise MIPIM’de toplamda 1.600 metrekare bir alanda gayrimenkul şirketleri, şehirler ve mimarlarla temsil edilecek. Türkiye’nin, fuarda 250 kuruluş ve 700’e yakın kişiyle yer alması bekleniyor. Ayrıca, MIPIM 2017’de kayıtlara 3.500 olarak geçen B2B sayısının daha da artması güçlü beklentiler arasında. Son birkaç yıldır şehir düzeyinde katılımın giderek arttığı MIPIM’de Türkiye bu yıl, Balıkesir, Gaziantep ve Hatay’ın yanı sıra artık bir MIPIM geleneği olan İstanbul ve Beyoğlu ile de temsil edilecek. Geçtiğimiz günlerde vefat eden İbrahim Çağlar’ın önderliğinde kurulan 685 metrekarelik İstanbul Gayrimenkul Çadırı, bu yıl uluslararası iş görüşmelerine sahne olmaya hazırlanırken, İbrahim Çağlar’ın anısını da yaşatacak. Çadırın ev sahipliğini geçmiş yıllarda olduğu gibi İstanbul Ticaret Odası (İTO) yapacak. Beyoğlu ise Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan ve liderliğini üstlendiği Beyoğlu Investors Group (BIG) ile temsil edilecek. Sektörlerini uluslararası arenada daha güçlü bir konuma ulaştırmaya odaklanan STK’lar arasında ise İstanbul İnşaatçılar Derneği (İNDER), İstanbul Maden ve Metaller İhracatçıları Birliği (İMMİB), TURKISHCERAMICS yer almaktadır. Ayrıca bu yıl ilk defa diğer STK’ların yanı sıra Türkiye Turizm Yatırımcıları Derneği (TTYD) de Türkiye’de turizm yatırımlarına da dikkat çekmek amacıyla yerini alacak.
Proje Bilgi Formu
Bu projeyle ilgili daha fazla bilgi almak ister misiniz?
Formu doldurun, mesajınızı proje sahibine iletelim.