Çimsa Mersin Fabrikası, Altın Seviyede CSC Sertifikasına Değer Görüldü

Sabancı Topluluğu’nun global markalarından Çimsa’nın Mersin Fabrikası, Türkiye Hazır Beton Birliği tarafından hayata geçirilen Uluslararası Beton Sürdürülebilirlik Konseyi (The Concrete Sustainability Council) sertifikasyon sistemi kapsamında önemli bir başarı elde etti. Mersin Fabrikası, bağımsız denetimlerin ardından elde ettiği “Altın” seviyesindeki “CSC Sertifikası” ile sürdürülebilirlikteki üstün performansını bir kez daha tescilledi.

 

Sabancı iştiraki Çimsa’nın Mersin Fabrikası Uluslararası Beton Sürdürülebilirlik Konseyi Belgelendirme Kuruluşu KGS tarafından gerçekleştirilen bağımsız denetimlerin ardından “Altın” seviyesindeki “CSC Sertifikası” ile ödüllendirildi. Bu sertifika; yönetimsel, çevresel, sosyal ve ekonomik kriterleri sağlayan Çimsa Mersin Fabrikası’nın üretici olarak kaynak kullanımı konusunda uluslararası normlara uygunluğunu da tescillemiş oldu. Bu başarısıyla Çimsa, Türkiye çimento sektöründe “Altın” seviyesinde sertifikaya sahip olan ilk 3 fabrikadan biri oldu.

 

Çimsa CEO’su Umut Zenar, Uluslararası Beton Sürdürülebilirlik Konseyi Belgelendirme Kuruluşu KGS tarafından verilen “Altın” seviyesindeki “CSC Sertifikası”nı diğer tesislerine de kazandırmak için çalışmalara devam ettiklerini belirterek şunları söyledi:

 

“Çimsa olarak, sürdürülebilir bir dünya için kaynakların sorumlu kullanımını odağımıza alarak çalışmalarımızı şekillendiriyoruz. Sürdürülebilir şehirlerin ve yaşam alanlarının yaratılması için insan ve topluma dokunan yatırımlarla, tedarikçilerimizden iş ortaklarımıza kadar geniş bir yelpazede sürdürülebilir iş modellerini benimsemeye odaklanıyoruz. Ekosistemin sürdürülebilirliği için koruma alanlarını destekleyecek sorumlu yatırım uygulamalarımızla geleceği şekillendiriyoruz. Sabancı Holding’in 2050 yılındaki karbon nötr olma taahhüdü çerçevesinde, hedefimiz, 2030 yılına kadar karbon emisyonlarımızı azaltmak. Bu önemli hedefe ulaşmak için, Çimsa’da alternatif yakıt kullanım oranlarını her geçen yıl artırma çabasındayız. 2022’de %26 olan Alternatif yakıt kullanım oranımızı 2030 yılında %40’a çıkarmayı hedefliyoruz”.

Proje Bilgi Formu

Bu projeyle ilgili daha fazla bilgi almak ister misiniz?
Formu doldurun, mesajınızı proje sahibine iletelim.

    Önceki yazıAşamalı konut edinme sistemi! Süreç nasıl işleyecek? İşte tüm detaylar…
    Sonraki yazıKelebek Mobilya, İstanbul Mobilya Fuarı’nın Yıldızı Oldu