BORÇELİK KAGİDER 1’E1 TOPLUMSAL CİNSİYET EŞİTLİĞİ ÖDÜLÜ’NÜN SAHİBİ OLDU

Türkiye Halkla İlişkiler Derneği (TÜHİD) tarafından bu sene 20.’si düzenlenen “Altın Pusula Türkiye Halkla İlişkiler Ödülleri”ne, “Kadına Güç İş Yok Projesi” ile katılan Borusan Grup şirketlerinden Borçelik, KAGİDER 1’e1 Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Ödülü’nün sahibi oldu.

Türkiye’nin en büyük ve en yüksek kaliteli galvanizli çelik üreticisi Borçelik, işgücü piyasasına erişim olanakları artırılmış, statüleri güçlendirilmiş kadınların yetiştirilmesine olanak tanıyan “Kadına Güç İş Yok” projesi ve projenin iletişimi ile Altın Pusula Türkiye Halkla İlişkiler Ödülleri’nde özel ödülün sahibi oldu.

Borçelik, tüm kategorilere yapılan toplam 400’e yakın başvuruyu kadın-erkek gözetmeksizin her cinsiyetin kamusal ve özel yaşam alanlarına eşit seviyede katılımı ve toplumun tüm alanlarında eşit seviyede görünür olması kapsamında farklı kriterlere göre değerlendiren TÜHİD – Türkiye Kadın Girişimciler Derneği (KAGİDER) Seçici Kurulu tarafından KAGİDER 1’e1 Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Ödülü’ne layık görüldü.

Kadına Güç İş Yok İlham Vermeye Devam Ediyor

Borçelik bünyesinde 2014 yılında kurulan, mesleki ve teknik eğitim akademisi Borçelik Teknik Akademi (BTA) iş birliği ile yürütülen Kadına Güç İş Yok projesinin, her yeni fazında güçlenerek devam ettiğini söyleyen Borçelik Genel Müdürü Kerem Çakır, erkek egemen bir sektör olan çelik alanında “Kadına Güç İş Yok” ile önyargıları kırdıklarını söyledi.

Çakır, Altın Pusula Türkiye Halkla İlişkiler Ödülleri’nde iletişim kapsamının yanı sıra “Ekonomik Katılım ve Fırsatlar”, “Eğitim Olanaklarına Ulaşım”, “Sağlık ve Yaşam”, “Siyasi Yetkinlik” kriterlerine göre değerlendirilerek KAGİDER özel ödülünü alan proje hakkında şu değerlendirmede bulundu:

“Kadına Güç İş Yok, kadın işi-erkek işi ayrımını ortadan kaldıran çok değerli bir proje. 2018 yılında hayata geçirdiğimiz bu çalışma ile kadın vinç operatörlerinin yetişmesine olanak tanıyoruz. Meslek sahibi olmalarına destek olduğumuz kadın çalışanlara istihdam da sağlıyoruz. Kadın çalışanlara verdiğimiz bu destek ile üretimimizi gerçekleştirdiğimiz lokasyonlardan biri olan Bursa ve Gemlik Bölgesi’nde ve sektörümüzde çok büyük bir heyecan yarattık. Kadın çalışan istihdamı konusunda sektörümüze ilham verdik. Sürdürülebilir bir proje olarak uzun yıllar devam etmesini istediğimiz ‘Kadına Güç İş Yok’, yeni fazlarıyla pek çok kadın çalışana yeni bir kariyer yolu sunmaya devam edecek. Projemizin, ülkemizin en köklü iletişim ödüllerinden Altın Pusula kapsamında KAGİDER 1e1 Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Ödülü’ne layık görülmesinden gurur duyuyoruz.”

Borusan Eşittir ile cinsiyet eşitliğini destekliyor

Borusan Grup nezdinde, Borusan Eşittir Platformu ile toplumsal cinsiyet eşitliğinin kurumsal ve bireysel düzeyde benimsenmesi amaçlıyor, insan kaynakları politikalarından iletişime kadar geniş bir yelpazede somut sonuçlar elde etmeyi hedefliyor. İşe alım süreçlerinde, çalışma koşullarında, eğitimde, kariyer ve ücret yönetiminde sürdürülebilir eşitlik anlayışını benimseyen Borusan, tüm paydaşlarında bu anlayışı pekiştirmeyi taahhüt ediyor.

Proje Bilgi Formu

Bu projeyle ilgili daha fazla bilgi almak ister misiniz?
Formu doldurun, mesajınızı proje sahibine iletelim.

    Önceki yazıPortföy büyüklüğünü ikiye katlayan Martı GYO, rekor kar açıkladı
    Sonraki yazıHane halkı büyüklüğü düşen Türkiye’de daha küçük daire tipleri tercih edilmeye başlandı