Bakan Güllüce, törende yaptığı konuşmada, Mamak ilçesi sakinlerine binalar bitene kadar kira ödemelerinin devam edeceği, kira almayanların haklarının da zayi olmayacağı müjdesini verdi.
Türkiye'de kentsel dönüşümün son bir kaç yılda başladığını anımsatan Bakan Güllüce, "Aşağı yukarı 7 milyondan fazla binamızın değişmesi lazım. İki sebepten değişmesi lazım. Birisi Türkiye'nin yüzde 90'ından fazlası deprem kuşağı üzerinde. O yüzden hızla binalarımızı depreme mukavim ve yaşanabilir, deprem riski olmayan hale getirmemiz lazım. İkincisi yeni Türkiye'ye uygun hale getirmemiz lazım" diye konuştu.
Türkiye'nin geçmişe göre refah seviyesinin daha yüksek olduğunu dile getiren Bakan Güllüce, şöyle konuştu:
"Kendi otomobilini yapan, tankını yapan, uçağını yapamaya kalkan bir Türkiye'nin mahalleleri, sokakları, evleri bugünkü gibi olmamalı, daha iyi olmalı. Türkiye'nin her tarafını şantiyeye çevirdik. TOKİ, belediye, bakanlığımız ve vatandaşların kendisinin yaptıkları kentsel dönüşüm ile Türkiye'de bir kaç yıla kalmaz hem bu riskli yapı problemini çözmüş, hem de Türkiye'nin bugünkü haline uygun donatı alanları ile çevreye duyarlı, parkları, çocukların oyun alanları, okulları, otoparkları olan şehirlerde yaşayan insanlar haline dönüşmüş olacak."
TOKİ Başkanı Turan'ın, yapılan konut sayısıyla ilgili 290 bin rakamını telaffuz ettiğini hatırlatan Bakan Güllüce, bu rakamın Türkiye'deki bir büyük şehrin binalarının toplamı kadar olduğuna dikkati çekti.
Bakan Güllüce, beton makinelerinin çalışmasının önemine de değinerek şu değerlendirmelerde bulundu:
"Beton makinelerinin çalışması demek 'Türkiye kalkınıyor' demek, 'Türkiye gelişiyor' demek, 'çevreye duyarlı olarak yaşanabilir şehirler yapılıyor' demek, 'boğaz köprüleri, hızlı tren hatlarının alt yapıları yapılıyor' demek, 'içme suyu, yolları yapılıyor, barajlar yapılıyor' demek. İşte Türkiye'nin kalkındığının çok güzel bir örneği bu makinelerin çalışmasıdır. Eğer bir ülkede beton yapılmıyorsa bir ülkede inşaat yapılmıyorsa o ülke kalkınamıyor, geriye gidiyor demektir. İşte Türkiye'nin kalkındığı, geliştiğinin en güzel örneği Türkiye'nin her tarafının şantiye alanı haline dönüştürülmesidir. Allah birliğimizi, beraberliğimizi artırsın. Eğer 78 milyon el ele verirsek bu makineler hiç susmaz, bu milletin refah seviyesi hep yükselir."
Konuşmaların ardından Başbakan Yardımcısı Akdoğan, Bakan Güllüce ve TOKİ Başkanı Ergün, beton makinesinin butonuna basarak konutların temel atma işlemini başlattı.
Proje Bilgi Formu
Bu projeyle ilgili daha fazla bilgi almak ister misiniz?
Formu doldurun, mesajınızı proje sahibine iletelim.