Çevre Dostu Yeşil Binalar Derneği’nin (ÇEDBİK) her yıl düzenlediği Uluslararası Yeşil Binalar ve Şehirler Zirvesi’nin 7’ncisi, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı desteğiyle 22 Kasım 2024 tarihinde Swissotel The Bosphorus İstanbul’da gerçekleştirilecek. ‘Sıfırın İnşası: İnsanca Yaşam’ temasıyla düzenlenecek zirvede ‘İnsanca Bir Yaşam için Sürdürülebilirlik’, ‘Yeşil Binalar Nereye Gidiyor?’, ‘Sürdürülebilirliğin Finansmanı’, ‘Binalarda Teknoloji’, ‘Sürdürülebilir Kentler’ ve ‘Gayrimenkulde ESG’ gibi 6 kritik konu masaya yatırılacak.
Zirvenin açılış konuşmalarında Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Mesleki Hizmetler Genel Müdürü Banu Aslan, Bakırköy Belediye Başkanı Doç. Dr. Ayşegül Ovalıoğlu, Maltepe Belediye Başkanı Esin Köymen ve ÇEDBİK Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Sami Kılıç yer alırken, kapanış sohbetinde Prof. Dr. Celal Şengör sürdürülebilirlik, deprem ve şehirlerimize dair görüşlerini paylaşacak.
Çevre Dostu Yeşil Binalar Derneği’nin (ÇEDBİK) gayrimenkul sektöründe sürdürülebilirliğin önemini ortaya koymak amacıyla her yıl düzenlediği Uluslararası Yeşil Binalar ve Şehirler Zirvesi’nin 7’ncisi, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı desteğiyle 22 Kasım 2024 tarihinde Swissotel The Bosphorus’ta gerçekleştirilecek.
Bu yıl ‘Sıfırın İnşası: İnsanca Yaşam’ temasıyla düzenlenecek olan zirvede, binaların ve şehirlerin insan merkezli bir yaklaşımla nasıl daha yaşanabilir ve çevre dostu hale getirilebileceğine dair güncel çözümler masaya yatırılacak.
100’e yakın kuruluşun destek verdiği bu önemli zirvenin, akademisyenlerden kamu ve özel sektörün önde gelen temsilcilerine kadar yaklaşık 40 uzman konuşmacı ve 450 katılımcıyı buluşturması bekleniyor.
İnsanca bir yaşamın ‘sürdürülebilir’ temelleri 6 başlıkta ele alınacak
Zirvede, ‘İnsanca Bir Yaşam İçin Sürdürülebilirlik’, ‘Yeşil Binalar Nereye Gidiyor?’, ‘Sürdürülebilirliğin Finansmanı’, ‘Gayrimenkulde ESG’, ‘Sürdürülebilir Kentler’ ve ‘Binalarda Teknoloji’ gibi 6 önemli konu, sektör profesyonellerinin bilgi alışverişinde bulunacağı oturumlarda masaya yatırılacak.
Bu oturumlarda sürdürülebilirliğin toplumsal yaşam üzerindeki etkileri ile insanca bir yaşamın temellerini atacak projelerin nasıl hayata geçirileceği, katılımcıların deneyimleri ve önerileriyle zenginleşecek. Yeşil Bina ve yerleşkelere yönelik LEED, BREEAM, EDGE ve WELL gibi uluslararası sertifika sistemlerinin yanı sıra, Türkiye’nin ulusal yeşil bina sertifika sistemi Yes-TR ile ÇEDBİK tarafından geliştirilen B.E.S.T gibi yerel sertifika sistemlerine dair son gelişmelerin tartışılacağı zirvede, sürdürülebilir projelerin finansmanında önemli olan Taksonomi ve etki yatırımı gibi yeni yaklaşımlar da ele alınacak. Gayrimenkul sektöründe ESG standartlarının uygulamaları ve etkileri; çağdaş şehircilik anlayışı ve stratejileri ile sürdürülebilir kentleşme için gerekli politikaların neler olabileceğinin ortaya konacağı zirve; BIM, dijital ikiz teknolojisi, yapay zeka uygulamaları ve dijital dönüşüm gibi binaların geleceğini şekillendiren teknolojik yeniliklerin tartışılmasıyla da dikkat çekecek.
Proje Bilgi Formu
Bu projeyle ilgili daha fazla bilgi almak ister misiniz?
Formu doldurun, mesajınızı proje sahibine iletelim.