47. Yapı Fuarı – Turkeybuild İstanbul, Dopdolu Etkinlik Programı ile Mimarlık ve Yapı Sektörünün Geleceğini Şekillendirecek

İnşaat sektörünün trendlerinin konuşulacağı, en yeni yapı teknolojileri ve yapı ürünlerinin sergileneceği 47. Yapı Fuarı – Turkeybuild İstanbul, 16-19 Nisan 2025 tarihleri arasında Tüyap Fuar ve Kongre Merkezi’nde gerçekleşecek.

Balkanlar, Bağımsız Devletler Topluluğu (BDT) ülkeleri, Orta Doğu ve Kuzey Afrika’yı kapsayan bölgedeki en büyük, dünyada ise beş büyük yapı fuarından biri olan Yapı Fuarı – Turkeybuild İstanbul, Tüyap Fuar ve Kongre Merkezi’nde sektördeki önemli kurum ve kuruluşların iş birliğinde, inşaat sektörüne yön veren son gelişmeleri gündeme taşıyacak.

Yapı Fuarı-Turkeybuild İstanbul, bölgedeki en etkili iş platformu olmasının yanı sıra Türk yapı sektörünün en uzun süredir düzenlenen fuarı olma niteliği taşıyor. Fuar hem yerel hem de yabancı katılımcılar için alıcılara, karar vericilere ve kanaat önderlerinden oluşan geniş bir kitleye ulaşmayı sağlayan bir ana platform görevi görüyor. 47. Yapı Fuarı – Turkeybuild İstanbul; yapı, inşaat malzemeleri ve teknolojileri alanında yüzlerce yerli ve yabancı katılımcıyı ağırlayacak.

 

Türkiye dışında Orta Doğu, Orta Asya ve Kuzey Afrika’dan da sektör profesyonellerini cezbeden fuar, yeni iş birlikleri kurulmasında da önemli bir rol oynuyor. Bu yıl İtalya, Avusturya, Kore Cumhuriyeti, Çin, Portekiz, Tayland, Bulgaristan, Rusya ve Mısır’dan yabancı katılımcılar fuarda yer alacak. Kore’den DSP firması, büyük bir stantta özel bir proje ile katılım sağlayarak Asya pazarındaki güçlü konumunu fuara taşıyacak. Mısır ise bu yıl hem ilk kez hem de pavilyon olarak fuarda yer alacak. Her sene olduğu gibi Çin, en büyük metrekare alanla en geniş katılımı gerçekleştirirken, ilk kez katılacak olan Tayland’dan da iki firma fuara dahil olacak. 250’nin üzerinde firma ise 16-19 Nisan 2025 tarihleri arasında düzenlenecek fuar için şimdiden yerini ayırttı.

 

BAU 2025 ile Verimli İş Birliği

BAU 2025 ile önemli bir partnerlik anlaşması imzalayan Yapı Fuarı – Turkeybuild İstanbul, global alandaki etkisini artırmak adına 13-17 Ocak 2025 tarihleri arasında Münih’te düzenlenen fuara stantlı olarak katılıp sektör paydaşlarıyla buluştu.

 

BAU 2025’e dair açıklamalarda bulunan Yapı Fuarı Direktörü Banu Keskin, “BAU 2025 süresince gerek potansiyel katılımcı gerekse ilgili satın almacılar ile bir araya gelebildik. Normal şartlarda dijital platformlardan ulaşabildiğimiz sektör profesyonelleri ile bire bir görüşmek adına BAU Fuarı’na katılmak, bizim için doğru bir karar oldu. Uluslararası olarak Yapı Fuarı’nın bilinirliğinin son hız devam ettiğini bizzat standımıza gelen ziyaretçilerden duymuş olduk. 5 günün sonunda var olan networkümüze yenilerini de ekleyerek fuarı bitirmiş olduk. Şimdiden yeni iş birlikleri geliştirmek ve satın alma niyetinde olan ziyaretçilerimiz, bizimle irtibata geçmeye başladı. Hatta ürün bazında üretici firma soran mailer de alıyoruz. Bu anlamda Yapı Fuarı-Turkeybuild İstanbul, yakın çevresi için sektörel anlamda köprü niteliğinde olduğunu yeniden göstermiş oldu.”

 

Turkeybuild İstanbul 2025: İnovasyon ve İş Birliği Dolu Bir Etkinlik Programı

 

Yapı Fuarı – Turkeybuild İstanbul 2025, bu yıl mimarlık dünyasının önde gelen isimlerini bir araya getirerek heyecan verici bir etkinlik programına ev sahipliği yapacak. Sektörde tanınmış ve başarılı projelere imza atmış mimarlarla iş birliği içinde tasarlanan bu program, inşaat sektörünün geleceğine ışık tutacak.

 

Yapı Arena etkinlikleri, mimarlık ve yapı sektörünün geleceğini şekillendirmek, yenilikçi çözümler sunmak ve sektöre ilham vermek için konularında uzman gün eş küratörleri ve Yapı Fuarı İçerik ve Etkinlikler ekibi tarafından dört ana tema etrafında kurgulandı. “İnovasyon”, “İyileştirme”, “Etki” ve “Birliktelik” olmak üzere, her biri sektörün farklı bir boyutuna ışık tutan 4 tema altında 4 gün boyunca yapı dünyasının ekonomik, teknolojik, toplumsal ve çevresel dönüşümü ele alınacak.

 

16 Nisan Çarşamba – Yapı sektörünün geleceğini şekillendiren keşifler, inovasyon ve malzeme bilimindeki dönüşümler, “Keşfin Hammadesi” teması altında ele alınacak. Solo Design & Consultancy Kurucu Ortağı, Mimar, Pasif Yapı Tasarımcısı Esra Aydınoğlu ve Döngüsel Tasarım Kurucusu, Mimar Özgül Öztürk eş küratörlüğünde kurgulanan 1. gün programında “Doğadan İlham Alan Yenilikçi Yapı Malzemeleri”, “Ekolojik Dengeyi Koruyan Akıllı Tasarımlar” ve “Geleceğe Yön Veren Teknolojiler” konuları masaya yatırılacak. Döngüsel ekonomi anlayışıyla sürdürülebilir kentleşme ve yeni nesil iş modelleri üzerinden, sektörün öncü isimleri malzeme inovasyonu, finansal sürdürülebilirlik ve start-up iş birlikleri üzerine ilham verici içgörüler paylaşacak.

Proje Bilgi Formu

Bu projeyle ilgili daha fazla bilgi almak ister misiniz?
Formu doldurun, mesajınızı proje sahibine iletelim.

    Önceki yazıBanyoda Kusursuz Hijyenin Sırrı: Creavit Rim-Off ve Vortex Klozetler ile Tanışın!
    Sonraki yazıKonut fiyatları 16 ayın zirvesinde